Bulut depolama nedir? En iyi bulut depololama 2022

Bulut depolama, verilerin bir ağ (genellikle internet) üzerinden korunduğu, yönetildiği, yedeklendiği, depolandığı ve kullanıcılara sunulduğu bir hizmet modelidir. Kullanıcılar genellikle bulut veri depolaması için tüketim başına, aylık ücret üzerinden ödeme yapar.

Bulut depolama nedir?

Bulut depolama, belgeler, fotoğraflar, videolar ve diğer medya biçimleri gibi dijital bilgilerin üçüncü şahıslar tarafından barındırılan sanal veya bulut sunucularında depolandığı bir veri depolama modelidir. Verileri site dışı bir depolama sistemine aktarmanıza ve gerektiğinde bunlara erişmenize olanak tanır.

Bulut depolama, kullanıcıların önemli verileri veya medya dosyalarını uzak, üçüncü taraf sunuculara kaydetmesine olanak tanıyan bir bulut bilgi işlem modelidir. Kullanıcılar bu sunuculara internet üzerinden istedikleri zaman erişebilirler. Yardımcı depolama olarak da bilinen bulut depolama, bulut tabanlı bir hizmet sağlayıcı tarafından korunur ve çalıştırılır. Daha fazla erişilebilirlikten veri yedeklemeye kadar, bulut depolama bir dizi avantaj sunar. En dikkate değer olanı, büyük depolama kapasitesi ve minimum maliyetlerdir. Bulut depolama, kendi veri depolama altyapınızı satın alma ve yönetme ihtiyacını ortadan kaldırır. "Her zaman, her yerde" veri erişimi ile bu size işlevsellik, küresel ölçek ve verimlilik sağlar.

Bulut depolamanın faydaları nelerdir?

Verileri bulutta depolamak;

  • Maliyeti düşürür: Bulut depolama ile satın alınacak donanım yoktur. İsteğe bağlı olarak ek kapasite ekleyebilir veya kaldırabilir, performansı ve saklama özelliklerini hızla değiştirebilir ve yalnızca gerçekten kullandığınız depolama alanı için ödeme yapabilirsiniz. Daha az sıklıkla erişilen veriler, denetlenebilir kurallara uygun olarak otomatik olarak daha düşük maliyetli katmanlara taşınabilir.
  • Yeterli depolama alanı sunar: Bulut depolama, ihtiyaç duyulan depolama miktarını tam ihtiyaç duyulduğu anda hızlı bir şekilde sunar.

Bulut depolamanın dezavantajları nelerdir?

  • Güvenlik: Veri güvenliği, şirketleri genel bulut depolamayı kullanma konusunda temkinli hale getirebilecek en önemli faktördür. Buradaki endişe, veriler bir şirketin tesislerini terk ettiğinde, artık verilerin nasıl işlendiği ve saklandığı üzerinde kontrol sahibi olmamasıdır. Düzenlenmiş verilerin saklanması da bir endişe kaynağıdır. Hizmet sağlayıcılar, veri şifreleme, çok faktörlü kimlik doğrulama (MFA), birden çok yerde veri depolama ve iyileştirilmiş fiziksel güvenlik ile güvenlik yeteneklerini geliştirerek bu korkuları gidermeye çalışır.
  • Veri erişimi: Bulutta depolanan verilere erişimi sürdürmek de bir sorun olabilir ve bulut depolama kullanmanın maliyetini önemli ölçüde artırabilir. Bir şirketin iletmeyi beklediği veri hacmini işlemek için bulut depolama hizmetiyle olan bağlantısını yükseltmesi gerekebilir. Örneğin, bir fiber bağlantının aylık maliyeti oldukça yüksek olabilir.
  • Performans düşüşü: Bir şirket, şirket içi uygulamalarının bulutta depoladığı verilere erişmesi gerekiyorsa performans sorunlarıyla karşılaşabilir. Bu durumlarda, muhtemelen sunucuları ve uygulamaları aynı buluta taşımayı veya gerekli verileri şirket içinde geri getirmeyi gerektirecektir.
  • Maliyet: Bir şirket çok fazla bulut depolama kapasitesine ihtiyaç duyuyorsa ve verilerini şirket içi sistemler ile bulut arasında sık sık hareket ettiriyorsa, aylık maliyetler yüksek olabilir. Depolamayı şirket içinde dağıtmaya kıyasla, devam eden maliyetler nihayetinde şirket içi sistemi uygulama ve sürdürme maliyetini aşabilir.

Bulut depolama çeşitleri nelerdir?

Bulut hizmetleri, herkesin dijital verileri depolamasını ve bunlara her yerden erişmesini mümkün kılmıştır. Bu, bulut depolamanın aslında sanal bir sabit sürücü olduğu anlamına gelir. Belgeleri ve medya dosyaları gibi önemli verileri kaydetmekten, karmaşık verileri işlemek ve uygulamaları çalıştırmak için buluta erişmeye kadar, bulut depolama çok yönlü bir sistemdir. Hangisinin en iyi bulut depolama alanı olduğuna karar vermek için kullanıcının önce kullanım durumlarını belirlemesi gerekir. Farklı bulut depolama çözümlerine bakalım:

  1. Özel bulut depolama: Özel bulut depolama, kurumsal veya dahili bulut depolama olarak da bilinir. Bu durumda veriler şirketin veya kuruluşun intranetinde saklanır. Bu veriler şirketin kendi güvenlik duvarı tarafından korunmaktadır. Özel bulut depolama, pahalı veri merkezlerine sahip şirketler için harika bir seçenektir ve veri gizliliğini şirket içinde yönetebilir. Özel bir bulutta veri kaydetmenin en büyük avantajı, kullanıcıya tam kontrol sunmasıdır. Öte yandan, özel bulut depolamanın en büyük dezavantajlarından biri, bakım ve güncellemelerin maliyeti ve çabasıdır. Özel bulut depolamayı yönetmenin sorumluluğu ev sahibi şirkete aittir.
  2. Genel bulut depolaması: Genel bulut depolaması, birkaç yönetici denetimi gerektirir ve kullanıcı ve kullanıcının yetkilendirdiği diğer herkes tarafından çevrimiçi olarak erişilebilir. Genel bulut depolama ile kullanıcının/şirketin sistemi korumasına gerek yoktur. Genel bulut depolama, farklı çözüm sağlayıcıları tarafından barındırılır, bu nedenle tüm kullanıcılar için ortak olduklarından güvenlik alanlarını özelleştirmek için çok az seçenek vardır. Amazon Web Services (AWS), IBM Cloud, Google Cloud ve Microsoft Azure, birkaç popüler genel bulut depolama çözümü sağlayıcısıdır. Genel bulut depolama, kolayca ölçeklenebilir, uygun maliyetli, güvenilirdir ve sorunsuz izleme ve sıfır bakım sunar.
  3. Hibrit bulut depolama: Hibrit bulut depolama, özel ve genel bulut depolamanın bir birleşimidir. Adından da anlaşılacağı gibi, hibrit bulut depolama, kullanıcıya her iki dünyanın da en iyisini sunar; özel bir bulutun güvenliği ve bir genel bulutun kişiselleştirilmesi. Hibrit bulutta, veriler özel bulutta saklanabilir ve bulut bilişim hizmetleri yardımıyla genel buluta bilgi işleme görevleri de atanabilir. Hibrit bulut depolama uygun maliyetlidir ve kolay özelleştirme ve daha fazla kullanıcı kontrolü sunar.
  4. Topluluk bulut depolaması: Topluluk bulut depolaması, belirli işletmeler veya topluluklar için bulut çözümleri sunan özel bulut depolama modelinin bir çeşididir. Bu modelde bulut depolama sağlayıcıları, topluluğun gereksinimlerini karşılamak için bulut mimarisini, yazılımını ve diğer geliştirme araçlarını sunar. Herhangi bir veri, topluluğun güvenlik ve uyumluluk ihtiyaçlarını yönetmek için topluluğa ait özel bulut depolama alanında depolanır. Topluluk bulut depolaması, sıkı uyumluluk ilkelerine sahip sağlık, finans veya şirketler için mükemmel bir seçenektir.

Bulut depolama nasıl çalışır?

Bulut depolama hizmeti sağlayıcılarının, dünyanın çeşitli yerlerinde büyük veri merkezleri bulunur. Müşteriler bir sağlayıcıdan bulut depolama hizmeti alanı satın aldıklarında, güvenlik, kapasite, depolama sunucuları ve bilgi işlem kaynakları, veri kullanılabilirliği ve bir ağ üzerinden teslimat dahil olmak üzere veri depolamanın birçok yönünü satıcıya devrederler. Müşteri uygulamaları, depolanan bulut verilerine geleneksel depolama protokolleri veya uygulama programlama göstergeleri (API'ler) aracılığıyla erişebilir.

Bulut depolama hizmeti seçerken nelere dikkat edilmeli?

Bir bulut depolama hizmeti seçerken işletmelerin göz önünde bulundurması gereken en kritik noktalara bakalım.

  • Depolama alanı: Bir işletmenin işlediği veri miktarı, depolama alanı gereksinimini belirler. Küçük bir kuruluş (yaklaşık 250 çalışan), çalışanlarına her biri 15 GB'ın üzerinde depolama alanı sunan genel bulut depolama hizmetlerini tercih edebilir. Anlaşmayı imzalamadan önce çeşitli genel bulut depolama fiyatlandırma planlarını karşılaştırmanız önerilir.
  • Bakım ve çalışma süresi: Depolanan verilerin güvenli olduğundan emin olmak için bulut sunucularının bakımı gerekir. Ancak, kesintiler ve ağ arızaları her an ortaya çıkabilir. Bu nedenle, bulut hizmeti sağlayıcılarının ihtiyaç duyduğu bakım ve çalışma süresini anlamak çok önemlidir. Kuruluşlar, seçtikleri bulut hizmeti sağlayıcılarından herhangi bir bulut çözümü satın almadan önce kapalı kalma planlarını göstermelerini ve kontroller yapmalarını istemelidir.
  • Güvenlik: Veriler tehlikeye girerse, bulut depolama yararlı bir yedekleme olarak kullanışlı olur. Ancak, bulut depolama sağlayıcılarının güvenlik tehditlerine karşı güvende olduğunun garantisi yoktur. Bulut depolama sağlayıcısında uygulanan güvenlik önlemlerini anlamak önemlidir. Güvenlik için iki ana faktörün dikkate alınması gerekir: bulut çözümü sağlayıcısının sunucularının fiziksel güvenliği ve depolanan verilere uygulanan şifreleme düzeyi.
  • Hız: Buluttan indirme hızının işletmeler ve kritik verileri işleme yetenekleri üzerinde büyük etkisi vardır. Bulut depolama sağlayıcıları indirme hızına bir sınır koyarsa, verilerin alınması ve uygulamaların çalıştırılması daha uzun sürer. Bu nedenle, kuruluşların herhangi bir depolama alanı satın almadan önce bir sağlayıcının bulut depolama indirme hızlarını ölçmesi gerekir.

En iyi bulut depolama hizmetleri:

En iyi bulut depolama hizmetini seçmek zordur. Burada, kişisel bulut depolama ve iş için depolama çözümlerini kapsayan, maliyet, güvenlik ve işbirliği özellikleri ile en iyi 10 bulut depolama hizmetini listeledik.

1. Google Drive

  • 15 GB ücretsiz depolama alanı verir

Google hesabı olan herkes, dosyaları yedeklemek ve senkronize etmek için kullanışlı bir hizmet olan Google Drive'a erişebilir. Android ve Chromebook cihazlarla tamamen entegredir ve Dokümanlar, E-Tablolar, Slaytlar ve Fotoğraflar gibi Google hizmetleriyle çalışıyorsanız en ideal seçimdir. Google Drive, kapsamlı arama, sürüm geçmişi ve çeşitli dosya paylaşım seçenekleriyle esnek ve kullanımı kolaydır. Web tarayıcınız üzerinden kullanabilirsiniz ve mobil veya masaüstü uygulamaları vardır. Veriler depolanırken ve aktarılırken şifrelenir ve iki faktörlü kimlik doğrulama (2FA) için destek vardır. Google One ile ekstra avantajlar ve depolama seçenekleri hakkında daha fazla ayrıntı bulabilirsiniz.

Ne yazık ki, Google Drive'da uçtan uca şifreleme yoktur ve gizlilikle ilgili endişeleriniz varsa en iyi seçenek değildir. Ayrıca, bir bağlantı aracılığıyla paylaştığınız dosyalarda parola veya son kullanma tarihi belirleme seçeneği de yoktur.

2. iCloud

  • 5 GB ücretsiz depolama alanı verir

Yalnızca Apple cihazlarını kullanan herkes için iCloud kolay bir seçimdir. Esnek, kullanımı basit ve macOS ve iOS'a tamamen entegre edilmiştir. Çoğu zaman arka planda görünmez şekilde çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Çevrimiçi olarak dosyaları paylaşabilir ve Pages, Numbers ve Keynote dosyalarını düzenleyebilirsiniz. Ayrıca belgeler üzerinde işbirliği yapabilir ve bunları parolayla koruyabilirsiniz. 2FA desteği var. Bir iCloud+ planına abone olduğunuzda, göz atarken gizliliğinizi korumak için iCloud Özel Geçişi, kendi e-posta adreslerinizi göstermek yerine geçici e-posta adresleri oluşturmanıza olanak tanıyan E-postamı Gizle özelliğine sahip olursunuz.

Windows ile uyumlu olsa da, iCloud için Android desteği yoktur. Geliştirilmiş olmasına rağmen, iCloud diğer çoğu bulut depolama hizmetine kıyasla daha eski hissettiriyor. (Web arayüzünde arama seçeneği bile yoktur.) Dosya sürümü oluşturma, Apple'ın üretkenlik uygulaması dosyalarıyla sınırlıdır ve Apple'ın güvenliği genellikle sağlam olsa da uçtan uca şifreleme sınırlıdır.

3. Microsoft OneDrive

  • 5 GB ücretsiz depolama alanı verir

Esnek ve erişilebilir OneDrive, birçok özelliğe sahiptir. Öncelikle bir Windows PC'de çalışan ve Microsoft Office kullanan kişiler için idela bir seçimdir. Güçlü bir arama aracına, mükemmel ortak düzenleme desteğine ve sağlam dosya paylaşım seçeneklerine (parola koruması ve son kullanma tarihleri dahil) sahiptir. Çoğu platform için destek vardır ve dosyaları bu platformlar arasında senkronize edebilir veya yalnızca isteğe bağlı olarak dosya indirerek yerden tasarruf edebilirsiniz. Ayrıca 2FA korumalı kişisel bir kasa da var. Uygulama içinde herhangi bir şeyi açabileceğiniz için OneDrive, dosyaları incelemek veya düzenlemek için belki de en iyi seçenektir. (Fotoğraf düzenlemeye bile izin verir.)

Olumsuz tarafı, ücretsiz depolama alanı sınırlıdır, uçtan uca şifreleme yoktur ve ücretsiz ve temel katmanların az bir özelliği vardır. Microsoft Office ve Skype kullanıyorsanız, bu ideal bir seçimdir, çünkü Microsoft 365'in bir parçası olan uygulamalar ile birlikte iyi bir değerdir, ancak tek başına bir hizmet olarak seçim yapmak zordur.

4. iDrive

  • 10 GB ücretsiz depolama alanı verir

Dosyalarınızı çeşitli kaynaklardan depolamak için yalnızca bir dijital kasa istiyorsanız, IDrive en iyi seçeneğiniz olabilir. Yüksek kapasiteli planlarda cazip tanıtım fiyatları bulacaksınız. Kullanımı kolaydır ve çoğu cihazı destekler. Çoğu planda iDrive, daha hızlı bir ilk yedekleme için size fiziksel bir harici sabit disk gönderir ve ardından verileri çevrimiçi hesabınıza aktarır. Özel bir şifreleme anahtarı alırsınız, böylece iDrive, zorunlu kılınsa bile kimse dosyalarınızın şifresini çözemez ve 2FA vardır.

iDrive'ın sınırlı dosya paylaşımı ve işbirliği desteği vardır, bu nedenle, bu, sizin için bir öncelik ise bu hizmeti önermiyorum. Uygulama oldukça basit ve dosya yüklemeleri yavaş olabilir. Tanıtım fiyatına çok fazla kapılmamak da önemlidir. Önce normal fiyatı kontrol edin ve kalmayı düşünmüyorsanız, otomatik yenilemeyi manuel olarak kapatmanız ve verileri yenileme tarihinizden önce taşımayı planlamanız gerektiğini unutmayın. Aldığınız planı aşarsanız, aşım ücretlerine de dikkat etmeniz gerekir.

5. Dropbox

  • 2 GB ücretsiz depolama alanı verir

Bulut depolama alanındaki ilk oyunculardan biri olan Dropbox, hemen hemen her cihaz için destek sunar ve güvenilirdir. Birçok entegrasyona sahiptir ve özellikle ortak çalışanların tümü farklı platformlar kullandığında, işbirliği için (dosya paylaşımı veya birlikte düzenleme) iyi çalışır. Ancak ekstralar Dropbox'ı yükseltir; sağlam bir şifre yöneticisine ve dijital imza desteğine sahiptir. Ayrıca mobil uygulamadaki yerleşik belge tarayıcıyı da kullanışlıdır.

Uçtan uca şifreleme yoktur. Dropbox bakmamayı vaat etse de, dosyalarınızın şifresini çözmek için anahtara sahiptir. Meraklı bir çalışan muhtemelen dosyalarınıza bir göz atabilir. Dropbox, nispeten pahalıdır ve ücretsiz sürüm sınırlı depolama alanı sunar.

6. Sync

  • 5 GB ücretsiz depolama alanı verir

Sync.com, en iyi bulut depolama listelerimizin çoğunda en üst sıralarda yer alır. Piyasadaki en güvenli bulut hizmetlerinden biridir ve hizmet olgunlaştıkça ve büyüdükçe hizmetini geliştirmeye ve yeni özellikler eklemeye devam etmektedir.

Başlangıç ​​olarak, Sync.com standart olarak sıfır bilgi şifrelemesi ile birlikte gelir. Bu, bir güvenlik ihlali olması veya yetkililerin hesabınıza erişim talep etmesi durumunda, şifreleme anahtarına sahip olan tek kişi siz olduğunuz için davetsiz misafirin yalnızca şifrelenmiş verileri göreceği anlamına gelir.

Buna ek olarak, Sync.com parolalar, indirme limitleri ve bağlantıların paylaşılması için son kullanma tarihleri ​​de dahil olmak üzere gelişmiş paylaşım kontrolleri sunar. Ayrıca Sync.com, sıfır bilgi şifrelemesini bozmadan gizlilik dostu bir işbirliği ortamında Microsoft Office belgeleri (Word, Excel ve PowerPoint belgeleri dahil) oluşturmanıza ve düzenlemenize olanak tanır.

Sync.com, 5 GB ücretsiz depolama alanıyla birlikte gelir, bu çok fazla değildir, ancak hizmeti denemek için yeterlidir.

Sync.com'da bulabileceğiniz tek kusur, biraz yavaş olmasıdır. Windows 10 ve Mac kullanıcıları için desteğin yanı sıra çok sayıda özelliğe sahiptir.

7. pCloud

  • 10 GB ücretsiz depolama alanı verir

Bulut depolama incelemelerimizde sık sık pCloud'u görmüşsünüzdür ve nedenini anlamak zor değil. Şık ve güvenli bir pakete sahip bir dizi benzersiz özelliğe sahiptir. Ayrıca, çok iyi fiyatlar sunar.

pCloud, medya severler için harika bir seçenektir. Bu, sanatçıya, albüme veya klasöre göre çalma listelerini otomatik olarak oluşturan yerleşik pCloud müzik çalarda sunulan özellikler sayesindedir. Video oynatıcısı da oldukça gelişmiştir, hatta oynatma hızını değiştirmenize ve video dosyalarını diğer formatlara dönüştürmenize izin verir.

Cihazınızda medya depolama alanınız bitiyorsa, pCloud'un sanal sürücüsü işinize yarayacaktır. pCloud, cihazınıza sabit sürücünüzün depolama alanı yerine bulut depolamanızı kullanan (Yerel Disk (C:)'ye benzer) bir sanal sürücü bağlayabilir.

Sosyal medyada paylaşım yapmayı seven bir içerik oluşturucuysanız, pCloud, yedekleme özelliğinin bir parçası olarak daha önce sosyal medyanıza yüklediğiniz görüntüleri yedeklemenize olanak tanır. Bu özellik ayrıca tüm cihazınızı buluta yedeklemenize ve hatta tüm dosyalarınızı başka bir bulut hizmetinden pCloud'a taşımanıza olanak tanır.

pCloud, ücretsiz olarak sıfır bilgi şifreleme sunmuyor, bu da bir dezavantaj. İş planlarına ücretsiz olarak dahil olmasına rağmen, pCloud Crypto adı verilen bu koruma için aylık ödeme yapanız gerekir. Ancak pCloud Crypto, diğer sağlayıcıların sunduğu şifreleme türünden biraz farklıdır.

pCloud Crypto ile sıfır bilgi şifreleme ile korunmasını istediğiniz dosyalarınızı depolamak için belirli bir klasöre sahip olursunuz. pCloud Crypto dışındaki her şey pCloud'un sunucuları tarafından okunabilir, bu da dosyaları önizlemenize veya uygulama içinden içerik oynatmanıza olanak tanır.

8. Icedrive

  • 10 GB ücretsiz depolama alanı verir

Icedrive, nispeten yeni olduğu için daha önce duymamış olabileceğiniz bir bulut depolama hizmeti olabilir. Yine de, oldukça rekabetçi fiyatlandırma, onu daha köklü rakiplerinden ayıran bazı ilginç özelliklerle öne çıkarıyor.

Listedeki diğer sağlayıcılardan en büyük farklardan biri, Icedrive'ın endüstri standardı AES 256 bit şifreleme kullanmamasıdır. Bunun yerine Twofish adlı bir algoritma kullanır. Icedrive, mevcut standardın NSA tarafından desteklendiğine dikkat çekiyor.

Ücretli hesaplar standart olarak sıfır bilgi şifrelemesi içerir, bu nedenle dosyalar meraklı gözlerden korunur. Diğer sıfır bilgi sağlayıcılarının çoğundan farklı olarak, Icedrive, belirli dosyaları şifreli biçimde bilgisayarınıza aktararak önizlemenize olanak tanır ve daha sonra anında şifreleri çözülür.

Güvenliğe odaklanan bir şirket için, şu anda Icedrive için iki faktörlü kimlik doğrulama (2FA) olmaması iyi değildir. Bununla birlikte, İngiltere merkezli bir şirket olarak Icedrive, sıkı GDPR düzenlemelerine tabidir.

Yine de Icedrive'ın en büyük satış noktalarından biri fiyattır. Yıllık ödeme yaparsanız, 1 TB depolamanın maliyeti daha düşüktür. Daha fazla alana ihtiyacınız varsa, bir sonraki katman size 5 TB bulut dosya depolama alanı sağlar. Bu, bazı kullanıcılar için maliyetli olabilecek oldukça büyük bir plan, ancak ömür boyu abonelik de seçebilirsiniz.

Son derece güvenli bir sağlayıcı arıyorsanız ve 1 TB'dan daha az depolama alanına ihtiyacınız varsa, Icedrive harika bir seçenektir.

9. MEGA

  • 20 GB ücretsiz depolama alanı verir

MEGA'nın odak noktası güvenliktir, bu nedenle sıfır bilgi şifrelemesi mutlak standarttır ve dosyalarınıza sizden başka kimse erişemez.

Gizlilik açısından MEGA'nın Kanada, Yeni Zelanda ve Avrupa'da sunucuları vardır. Bunların tümü, makul gizlilik yasalarına sahip konumlardır ve fark etmiş olabileceğiniz gibi, Amerikan sunucularında hiçbir veri tutulmamasının nedeni budur.

MEGA sıfır bilgi şifrelemesi kullandığından, sakladığınız dosyaların hiçbirini okuyamaz, ancak erişimi izlemek için meta verilerinizin bir kısmını (IP oturumları gibi) tutar. Ayrıca MEGA'nın hisselerinin ne kadarının Çin hükümetinin etkisi altındaki kişilere ait olduğu konusunda da bazı tartışmalar var ve bu bazı kullanıcılar için endişe kaynağı olabilir.

Mega, en büyük ücretsiz depolama planlarından birine sahiptir. MEGA, ücretsiz bir depolama bulut hesabı isteyen kullanıcılar için iyi bir seçenektir. 2021'de ücretsiz dosya depolama alanını 15GB'tan 20GB'a çıkardı. Ayrıca, masaüstü ve mobil uygulamaları yüklemek gibi çeşitli görevleri tamamlayarak boş alanınızı genişletebilirsiniz, ancak bu ekstra alan bir yıl sonra sona erer.

Ücretli planları, en ucuz bulut depolama seçenekleri olmasa da, günün sonunda, 20GB ücretsiz bulut depolama rakiplerini geride bırakıyor. İyi haber şu ki, bir MEGA aboneliği için ödeme yapmasanız bile, ücretsiz hesaplar MEGA'nın şifreli hizmetinin sağladığı gizlilik ve korumaya tam erişim elde eder.

10. SpiderOak

  • 5 GB ücretsiz depolama alanı verir

Güvenlik ve gizlilik bilincine sahip kişiler için SpiderOak'ın One Backup'ı bir göz atmaya değer. Verilerinize sizden başka kimse erişemez ve her şey uçtan uca şifrelenir. Plan fiyatları kişi başıdır, ancak sınırsız cihaz ve dosya sürümünü destekler. SpiderOak, ayrıca ortadaki adam saldırılarına karşı koruma sağlamak için aktarılan veriler için aktarım katmanı güvenliği (TLS) kullanır. (TLS, SSL'nin halefidir.) Windows, Mac veya Linux için destek, sağlam kurtarma seçenekleri, dosya sürümü oluşturma ve kendi kendini imha eden bağlantılar dahil olmak üzere çok yönlü dosya paylaşım seçenekleri bulacaksınız.

SpiderOak nispeten pahalıdır ve mobil uygulama desteği yoktur. Güvenlik odaklı bir şirket için garip bir ihmal olan web girişleri için 2FA yoktur. Parolanızı güvende tutmanız çok önemlidir, çünkü yalnızca insanlar dosyalarınıza ulaşırlarsa erişebilirler, ayrıca unutursanız SpiderOak onu sıfırlayamaz.

0
0
1
0
2
0
Yazıyı emoji ile değerlendir..

Yorumlar (0)

    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan siz olun!
Yorum Yaz

Spam kodu: captcha

Kapatmak için ESC tuşuna basın

OgzNet