Forum

ogz
Çevrimiçi dünyada üretken kalmak bazen zor olabiliyor. E-posta karmaşası, yazım hataları, parola yönetimi, gereksiz tasarım uğraşları… Neyse ki, çevrimiçi yaşamı kolaylaştıran bazı ücretsiz araçlar var. Bu başlıkta, benim günlük internet kullanımımı daha verimli ve düzenli hale getiren yedi ücretsiz aracı detaylarıyla paylaşıyorum.
İnternette çalışmak ve üretmek kolay değil; dikkat dağıtıcılar bol, zaman kısıtlı. Aşağıdaki 7 ücretsiz araç, çevrimiçi yaşamımı sadeleştirerek verimliliğimi ciddi anlamda artırdı. İşte deneyimlediğim en faydalı araçlar:
Pocket: İlginç bir yazıya mı denk geldiniz ama şu an okuyacak vaktiniz yok? Pocket tam burada devreye giriyor. Makaleleri kaydetmekle kalmıyor, ayrıca ilginizi çekebilecek yeni içerikler de öneriyor. Günlük okuma rutinim için vazgeçilmez.
Bitwarden: Tüm şifrelerimi güvenli bir şekilde saklayan açık kaynaklı bir şifre yöneticisi. Otomatik doldurma ve güçlü şifre oluşturma gibi özellikleri sayesinde internette hesap yönetimini çok kolaylaştırıyor.
Perplexity: Google’a alternatif, AI destekli bir arama motoru. SEO dolu içerikler yerine doğrudan, kaynaklı yanıtlar sunuyor. Özellikle araştırma yaparken ve hızlı bilgiye ulaşmak istediğimde tercihim bu.
Remove.bg: Görsellerdeki arka planları tek tıkla silen bir araç. Photoshop bilmenize gerek kalmadan görsellerinizi temiz ve profesyonel hale getiriyor.
Temp Mail: Denemek istediğim servisler veya geçici kayıtlar için spam kutumu doldurmadan e-posta almayı sağlıyor. E-postayı al, işlemi yap, kapat ve unut!
Canva: Profesyonel tasarımcı değilim ama Canva ile harika grafikler ve sunumlar hazırlayabiliyorum. Kullanımı kolay ve hazır şablonlar sayesinde zaman kazandırıyor.
Grammarly: Yazım denetleyiciden çok daha fazlası. Tonlama, netlik ve stil konusunda yardımcı oluyor. Özellikle çok yazı yazan biriyseniz, vazgeçilmez bir editör gibi.
Bu araçların çoğu ücretsiz sürümleriyle fazlasıyla iş görüyor. Ekstra özelliklere ihtiyacınız olursa ücretli planlar da mevcut ama temel kullanım için gerçekten yeterliler.
Bu araçlardan senin de kullandıkların var mı? Ya da listede olmayan favori ücretsiz uygulaman nedir?