Fotoğraf Pexels'den Pixabay

WordPress ile sık karşılaşılan sorunlar ve çözümleri

WordPress çok kullanıcı dostu bir platformdur ve bu platformda düzenli olarak sorun yaşamazsınız. Ancak, bir sorun çıktığında veya bir hata ile karşılaştığınızda, işler oldukça sinir bozucu olabilir.

Bununla birlikte, bu makalede, kullanıcıların yaşadığı WordPress ile sık karşılaşılan sorunları ele alacağız ve bunların nasıl çözeceğinize dair basit düzeltmeler ve öneriler sunacağız. Elbette, sorunları kendi başınıza çözemeyeceğinizi düşünüyorsanız, daha fazla bilgi için her zaman Google'ı kullanabilir ve/veya hosting firmanızla iletişime geçebilirsiniz.

1. 500 Dahili Sunucu Hatası

500 Dahili Sunucu Hatası, bir sorun olduğunda ortaya çıkıyor, ancak sunucu sorunu tanımlayamıyor gibi görünüyor. Bu genellikle erişmeye çalıştığınız sunucu ile ilgili bir sorundur, bu nedenle size hata ile ilgili bilgi gösteremez.

Nasıl düzeltilir?

  • Bozuk htaccess dosyası olup olmadığını kontrol edin. Ayarlar > Kalıcı Bağlantılar'a gidin ve kalıcı bağlantılarınızı sıfırlayın; bu yeni bir htaccess dosyası oluşturacaktır.
  • PHP bellek sınırını artırın (örneğin, bir php.ini dosyası oluşturmanız gerekebilir).
  • Eklentilerinizi devre dışı bırakın ve ardından hangisinin hataya neden olduğunu görmek için bunları tek tek etkinleştirin.
  • wp-admin ve wp klasörlerini yeniden yükleyin (bunu yeni bir WordPress kurulumundan sonra yapın).

2. Site Teknik Zorluklarla Karşılaşıyor

"Site Teknik Zorluklarla Karşılaşıyor", sorunun ne olduğunu göstermeyen yaygın WordPress hatalarından biridir ve bu yüzden çok sinir bozucudur. Bu mesajı yalnızca ekranınızda görüyorsunuz ve hepsi bu. Bununla birlikte, iyi olan şey, bu hatayı düzeltmenin nispeten kolay olmasıdır.

Nasıl düzeltilir?

  • E-postanı kontrol et. WordPress, yönetici e-posta adresinize bir e-posta bildirimi gönderir (örneğin, bir eklenti veya sorun yaratan bir tema ve/veya sitenizi kurtarma moduna geçirmek için bir bağlantı gibi hataya neden olan şey hakkında daha fazla bilgi olmalıdır).
  • PHP'nin desteklenen bir sürümünü çalıştırdığınızdan emin olun (hosting hesabınıza giriş yaparak hangi PHP sürümünü kullandığınızı görebilmelisiniz).

3. WordPress E-posta Göndermeme Sorunu

Birçok WordPress kullanıcısı, WordPress bildirimleri almadıklarını ve/veya iletişim formu eklentilerinin e-posta göndermediğini fark ettiklerinde oldukça sinirlenirler. Örneğin, paylaşılan bir hosting sunucusundaysanız, bazı paylaşılan hosting sağlayıcıları bu özelliği devre dışı bırakma eğiliminde olduğu için bu tür WordPress hataları görünebilir. Bunu yapıyorlar çünkü sunucularını suistimal edilmekten korumak istiyorlar.

Nasıl düzeltilir?

  • WP Mail SMTP by WPForms eklentisini yükleyin. Etkinleştirildiğinde, eklentiyi yapılandırmak için kenar çubuğunda Ayarlar > E-posta bağlantısına gidin; adınızı ve e-posta adresinizi girin ve Postalar bölümünde Tüm WordPress e-postalarını SMTP aracılığıyla gönder'i seçin.
  • WP Mail SMTP ile Gmail veya G Suite kullanın (alternatif bir seçenek).
  • WP Mail SMTP (alternatif bir seçenek) ile Office 365/Outlook'u kullanın.

4. RSS Besleme Hataları

RSS besleme hataları, genellikle kötü biçimlendirmeden kaynaklanan WordPress hatalarıdır.

Nasıl düzeltilir?

  • Bunları manuel olarak düzeltin. Fonksiyonlar dosyanızı düzenleyin. Bu dosyanın sonunda bir PHP etiketi varsa, ondan sonra fazladan boşluk veya herhangi bir satır sonu olmadığından emin olmanız gerekir.
  • Eklentilerinizi devre dışı bırakın ve ardından hepsini tek tek etkinleştirin ve her eklentiyi etkinleştirdikten sonra RSS beslemenizi kontrol edin.
  • Varsayılan temaya geçin (Görünüm > Temalar sayfasına gidin ve varsayılan temayı etkinleştirin).

5. Sık Görülen Görüntü Sorunları

WordPress, resimlerinizi yüklemenize ve düzenlemenize yardımcı olacak oldukça kullanıcı dostu özelliklere sahiptir. Ancak, yeni başlayan biriyseniz, özellikle bir resim planladığınızdan farklı bir şekilde yüklenirse, tüm özellikleri arasında gezinmek daha zor olabilir. Bu, bir tür WordPress hatalarının ortaya çıkmasına neden olabilir.

Örneğin, bir kullanıcı resimleri yeniden boyutlandırmakta, başlık resmini değiştirmekte, bunları bir galeri biçiminde görüntülemekte vb. sorun yaşayabilir.

Nasıl düzeltilir?

  • Bu görüntü sorunları, genel manada WordPress hataları değildir. Herhangi bir görüntü sorunu yaşıyorsanız, bunun nedeni çoğunlukla WordPress'in sahip olduğu düzenleme özelliklerini ve/veya bunları nasıl doğru şekilde kullanacağınızı anlamamaktır. Yapmanız gereken tek şey onları tanımak.

6. Resim Yükleme Sorunu

Resim yükleme sorunları, WordPress web sitenizde çeşitli şekillerde soruna neden olma eğiliminde olduklarından (özellikle yeni başlayanlar için) oldukça kafa karıştırıcı olabilir. Tüm bu dosyalar Medya Kitaplığında bozuk olarak görünecektir.

Nasıl düzeltilir?

  • Dosya izinlerini değiştirin. wp-content klasörüne gidin ve yüklemeler klasörünü bulun, çünkü WordPress tüm medya yüklemelerinizi burada depolar. Ardından Dosya İzinleri'ni seçin ve karşıya yükleme dizini ve alt dizinler için dosya izinlerini 744'e ayarlayın ve Alt dizinlerin yanındaki kutuyu işaretleyin. Ardından, yükleme dizinindeki tüm dosyalar için dosya izinlerini ayarlamanız gerekir, bunun için karşıya yükleme dizinine sağ tıklayın ve dosya izinleri iletişim kutusuna 644 yazın.

7. HTTP Resim Yükleme Hatası

HTTP Resim Yükleme Hatası, yerleşik medya aracını kullanarak resim veya video yüklemeye çalıştığınızda ve bir şeyler ters gittiğinde oluşur. HTTP Resim Yükleme Hatasına neden olan birkaç şey vardır. Ancak bu sorun genellikle geçicidir ve birkaç dakika içinde çözülebilir.

Nasıl düzeltilir?

  • Sayfayı yenile.
  • PHP bellek sınırını artırın. Bunun için aşağıdaki kodu wp-config.php dosyanıza ekleyin:
define( ‘WP_MEMORY_LIMIT’, ‘256M’ )
  • Dosyayı yeniden boyutlandırın.
  • Eklentileri ve/veya temayı geçici olarak devre dışı bırakın.
  • Imagick'i kullanarak performans sorunlarını düzeltin. Bunun için aşağıdaki kodu htaccess dosyanızın en üstüne ekleyin:
SetEnv MAGICK_THREAD_LIMIT 1

8. Ayrıştırma / Sözdizimi Hatası

Bir ayrıştırma hatası veya bir sözdizimi hatası, genellikle function.php dosyasını oluştururken sitenizin koduyla ilgili bir sorun olduğunda ortaya çıkar. Bu hata oluştuğunda, hatanın hangi dosyada ve kabaca kodun hangi satırında göründüğünü size söyleyecektir. Bu nedenle, çoğu WordPress sorunuyla karşılaştırıldığında, bu en azından size neyin yanlış olduğunu söyler. Bu sorunu çözmek için temel olarak sözdizimini düzeltmeniz gerekir.

Nasıl düzeltilir?

  • Belirtilen dosyaya SFTP aracılığıyla erişin. Web barındırıcınızın size verdiği SFTP kimlik bilgilerini kullanın ve sitenizin arka ucuna erişin; ardından dosyayı tanımlayın, sorunlu satırı bulun ve sorunu düzeltin. Örneğin, sorun function.php dosyasıysa, dosyaya sağ tıklayın, Görüntüle/Düzenle'yi seçin ve hatayı düzeltin. Ardından, FTP istemciniz zaten var olan dosyayı değiştirmek isteyip istemediğinizi soracağı için dosyanızı kaydedin.

9. Veritabanı Bağlantısı Kurulurken Hata

“Veritabanı Bağlantısı Kurulurken Hata Oluştu” mesajının olduğu bir sayfa ile karşılaşırsanız, bu, veritabanınızla bağlantıda bir sorun olduğu anlamına gelir ve bu, çeşitli nedenlerle olabilir. Sitenizin veritabanı tüm site içeriğinizi (yazılar, kullanıcı bilgileri, sayfalar vb.) depoladığından, sitenize erişemezseniz, web siteniz hiçbir şekilde çalışamaz.

Nasıl düzeltilir?

  • Sitenizin wp-config.php dosyasına erişin. Dosyaya sağ tıklayın ve Görüntüle/Düzenle'yi seçin. İlk olarak, dosya kimlik bilgilerinin sırayla olup olmadığını kontrol edin. Bunu yapmak için phpMyAdmin'e erişin ve oturum açma kimlik bilgilerini kontrol edin: dosyadaki ana bilgisayar adı, veritabanı parolası veya veritabanı kullanıcı adı yanlışsa, bunları değiştirmek sorunu çözecektir.
  • Veritabanı (MySQL) sunucunuzun kapalı olup olmadığını kontrol edin.

10. Zamanlama Kaçırıldı Hatası

WordPress, gönderileri önceden planlamanıza olanak tanır, böylece içeriğin belirlenen bir zamanda otomatik olarak yayınlanmasını sağlayabilirsiniz. Ancak bazen bu özellik çalışmayabilir ve o zaman gönderinin yanında bu yaygın WordPress hatasını görürsünüz. Bu, cron işleri nedeniyle olur. Cron, WordPress'in belirli süreçleri otomatikleştirmek için kullandığı görevleri belirten teknik bir terimdir.

Bu nedenle, tahsis edilen cron işi, gönderinizi gerektiği zaman yayınlanacak şekilde etkinleştirmezse, gönderi yayınlanamaz ve siz manuel olarak yayınlayana kadar kontrol panelinizde kalır.

Nasıl düzeltilir?

  • Cron'ların işlerini yapmasını ve planlanmış içeriği gerektiği gibi yayınlamasını sağlayan ücretsiz bir eklenti olan Scheduled Post Trigger gibi bir WordPress eklentisi kullanın.

11. Karışık İçerik Hatası

Karışık içerik hataları, genellikle web sitenizdeki hatalı HTTP'ler veya SSL ayarlarının bir sonucu olarak ortaya çıkar. Bunun genel site işlevselliğiniz üzerinde bir etkisi olmasa da, sitenizin kullanıcı deneyimini ve SEO'sunu kesinlikle etkileyebilir.

Nasıl düzeltilir?

  • SSL Insecure Content Fixer'ı yükleyin. Etkinleştirmenin ardından, yapılandırma ayarlarını tamamlamak için Ayarlar > SSL Insecure Content sayfasına gidin; eklenti, karşılaştığınız karma içerik hatasına bağlı olarak farklı türde düzeltmeler (basit, içerik, widget'lar vb.) sunar; siteniz için en uygun olanı seçin; bunu seçtikten sonra, HTTPS algılama bölümüne gidin ve sitenizdeki HTTPs içeriğini nasıl algılayacağınızı seçin.

12. Medya Ekle Düğmesi Çalışmıyor Sorunu

Bu sorun, birçoğunun yaptığı gibi belirli bir WordPress hatası göstermiyor. Sitenizdeki “Medya ekle” düğmesinin çalışmayı durdurduğunu rastgele fark edebilirsiniz. Bu sorun genellikle çakışan komut dosyalarından (çoğu zaman eklentiler veya temalardan kaynaklanır) kaynaklanır.

Nasıl düzeltilir?

  • Sorunlu eklentiyi veya temayı bulun.
  • wp-config.php dosyasını düzenleyin ve aşağıdaki kodu eklemeyi deneyin:
define(‘CONCATENATE_SCRIPTS’, false );
  • Kod, WordPress'e her komut dosyasını ayrı ayrı yüklemesini söyler ve bu da olası bir JavaScript çakışmasını önlemeye yardımcı olur.

13. Şifre Sıfırlama Anahtarı Hatası

Şifre Sıfırlama Anahtarı Hatası, WordPress web sitenize giriş yapmaya çalıştığınızda açılır ve hata, oturum açma sayfasının yenilenmeye devam etmesine neden olur ve parola sıfırlama anahtarını kaydetmenize izin vermez. Bu genellikle WordPress barındırma hesabınızdaki disk alanı eksikliğinden kaynaklanır (daha fazla alan olmadığından, WordPress veritabanına yeni veri kaydedemez).

Nasıl düzeltilir?

  • Birkaç gereksiz dosyayı silin. Bir FTP istemcisi kullanarak sitenize bağlanın ve /wp-content/uploads klasörüne gidin ve birkaç gereksiz dosyayı silin. Örneğin daha büyük medya dosyaları olabilirler. Yine de silmeden önce bunları cihazınıza yedek olarak indirin; bunları silmek biraz yer açacak ve ardından WordPress web sitenize tekrar giriş yapmayı deneyebilirsiniz.
  • WordPress yedekleme eklentilerinizi kontrol edin. Yedekleme eklentileriniz bazen tüm yedekleme dosyaları sunucuda gereksiz yer kapladığından hataya neden olabilir. Sebep buysa, gelecekte yedek dosyalarınızı üçüncü taraf bulut depolama hizmetinde saklamayı unutmayın.

14. Pluggable.php Dosya Hataları

Arada sırada yeni bir eklentiyi etkinleştirdiğinizde, örneğin, pluggable.php dosya hatasını görebilirsiniz.

Nasıl düzeltilir?

  • Hatada belirtilen ilk konuma bakın. Pluggable.php bir çekirdek WordPress dosyası olduğundan, onu doğrudan düzenlemek iyi bir fikir değildir; bunun yerine, hatada bahsedilen ilk konuma bakın çünkü bu, hatanın nereden geldiğini ortaya çıkaracaktır.
  • Hata temanın function.php dosyasında bulunuyorsa, bu, temanın function.php dosyasını düzenlemeniz ve bu hatanın görünmesine neden olan kodu değiştirmeniz gerektiği anlamına gelir.
  • Hata mesajı bir WordPress eklentisini ima ediyorsa, hatalı eklentiyi devre dışı bırakmanız yeterlidir.

15. “Geçici Klasör Eksik” Hatası

Bu Wordpress hatası göründüğünde, resim yüklemeniz, eklentileri ve temaları güncellemeniz vb. engellenir. Bu, WordPress hosting alanınızdaki yanlış PHP ayarlarından kaynaklanmaktadır.

Nasıl düzeltilir?

  • wp-config.php dosyasını düzenleyin. Bir FTP istemcisi aracılığıyla web sitenize bağlanın, wp-config.php dosyasını bulun ve düzenleyin. Ayrıca, aşağıdaki kodu dosyaya yapıştırın:
define(‘WP_TEMP_DIR’, dirname(__FILE__) ‘/wp-content/temp/’);
  • Değişiklikleri kaydedin ve wp-config.php dosyasını web sitenize geri yükleyin; daha sonra /wp-content/ klasörüne gidin ve içinde yeni bir klasör oluşturun (bu klasörü geçici olarak adlandırın) ve işiniz bitti.

16. “WordPress Sürekli Oturumu Kapatıyor” Sorunu

Bir oturum açma kimliğini doğrulamak için WordPress, internet tarayıcınıza bir çerez yerleştirir. Bu çerez, ayarlarınıza yerleştirilen WordPress URL'si için ayarlanır. Ayarlarınızda bulunandan farklı bir URL'den erişmeye çalışırsanız, WordPress bu oturum açma kimliğini doğrulamaz.

Nasıl düzeltilir?

  • Site Adresi ve WordPress Adresi alanlarında aynı URL'ye sahip olduğunuzdan emin olun. WordPress panonuza gidin, Ayarlar > Genel ve yönetici alanına erişemiyorsanız wp-config.php dosyasını düzenleyin.
  • Tarayıcınızın önbelleğini ve çerezlerini temizleyin. Tarayıcı ayarlarınıza gidin ve Diğer Araçlar > Tarama Verilerini Temizle'yi seçin; ardından “Çerezleri ve diğer site verilerini temizle” ve “Önbelleğe alınan resimler ve dosyalar” seçeneklerini seçin.

17. “Bunu Yapmak İstediğinizden Emin misiniz?” Hatası

Bu, WordPress yönetici alanında bulabileceğiniz WordPress hatalarından biridir. "Bunu yapmak istediğinden emin misin?" mesajı sizi belirli bir yöne yönlendirmediği için yardımcı olmaz. Bunun nedeni, hatanın arkasında çeşitli nedenler olabilir.

Nasıl düzeltilir?

  • Eklentilerinizi devre dışı bırakın (bir FTP istemcisi kullanarak wp-content klasörüne gidin).
  • Temanızı kontrol edin. Bir FTP istemcisi kullanarak sitenize bağlanın ve Görünüm>Temalar bölümüne gidin ve aşağıdaki mesajı görürseniz: “Aktif tema bozuk. Varsayılan temaya geri dönülüyorsa, WordPress varsayılan temayı etkinleştirecektir.
  • WordPress çekirdek dosyalarınızı değiştirin. FTP kullanarak sunucudaki WordPress dosyalarınıza erişin ve ardından wp-config.php ve wp-content klasörü dışında kök dizinde bulunanları silin.

18. “Önemli Hata: 30 Saniyelik Maksimum Yürütme Süresi Aşıldı”

WordPress PHP ile kodlanmıştır ve bu PHP betiğinin ne kadar çalışabileceği konusunda bir sınır vardır (bu, web sunucularının olası kötüye kullanımlardan korunabilmesi içindir). Bu PHP betiğinin değeri, web barındırma sağlayıcısına bağlıdır, bazıları bu değeri daha düşük bir düzeye, diğerleri ise çok daha yüksek bir düzeye ayarlamıştır. Komut dosyası ayrılan maksimum değerine ulaştığında, bu hata, sınırı aştığınızı size bildirmek için görünür.

Nasıl düzeltilir?

Sorunlu eklentiyi devre dışı bırakın veya silin. Soruna hangi eklentinin neden olduğunu bildiren bir e-posta bile alabilirsiniz.
.htaccess dosyasını düzeltin. Bir FTP istemcisi kullanarak sitenize bağlanın ve htaccess dosyasını bulduktan sonra dosyanın altına aşağıdakileri kopyalayın:

php_value max_execution_time 300

19. “Yükleme: Diske Dosya Yazılamadı” Hatası

Bu, WordPress'e dosya yüklemeye çalıştığınızda karşılaşabileceğiniz bir hatadır ve yeni başlayanlar için can sıkıcı olabilir.

Nasıl düzeltilir?

  • Hatalı dosya izinlerini düzeltin (6 numaralı hatada özetlediğimiz adımların aynısını uygulayın).

20. “Gideceğiniz site kötü amaçlı yazılım içeriyor ” Hatası

Bazen Google, sitenin kötü amaçlı yazılım veya herhangi bir türde şüpheli kod içerdiğine inanmak için nedenleri varsa bir web sitesini bu uyarıyla işaretleyebilir. Örneğin, siteniz saldırıya uğradıysa ve şimdi kötü amaçlı kod barındırıyorsa bu olabilir. Sebep ne olursa olsun, amaç kullanıcıları potansiyel bir kötü amaçlı yazılım olduğu konusunda uyarmaktır.

Nasıl düzeltilir?

  • Saldırıya uğramış WordPress sitenizde bir arka kapı bulun. Arka kapılar genellikle şu alanlarda depolanır: temalar, eklentiler, bir wp-config.php dosyası ve yükleme dizini. Başarıyla kaldırdıktan sonra sitenizi kötü amaçlı yazılımlara karşı taramayı unutmayın. İşiniz bittiğinde, uyarının Google tarafından kaldırıldığından emin olun. Bunu yapmak için Google'ın web yöneticisi araçlarını kullanmanız gerekir.

21. “İzlediğiniz Bağlantının Süresi Doldu” Hatası

WordPress yönetici alanından bir WordPress teması veya WordPress eklentisi yüklemeye çalıştığınızda "izlediğiniz bağlantının süresi doldu" hatası görünüyor.

WordPress hosting sağlayıcıları genellikle yükleyebileceğiniz dosya boyutlarına sınırlar koyar ve dosyanın yüklenmesi daha uzun sürüyorsa bu hata ortaya çıkabilir. Dosya boyutu yükleme sınırını görmek için Medya > Yeni sayfa Ekle'ye gidin.

Nasıl düzeltilir?

  • Functions.php dosyasındaki sınırları artırın, aşağıdaki kodu temanızın functions.php dosyasına ekleyin:
@ini_set( ‘upload_max_size’ , ‘120M’ )
@ini_set( ‘post_max_size’, ‘120M’)
@ini_set( ‘max_execution_time’, ‘300’ )
  • .htaccess dosyasındaki sınırları artırın, web sitenize bağlanmak için bir FTP istemcisi kullanın ve dosyanın altına aşağıdaki kodu ekleyin:
php_value upload_max_filesize 128M
php_value post_max_size 128M
php_value max_execution_time 300
php_value max_input_time 300

Php.ini dosyasındaki sınırları artırın, bir FTP istemcisi kullanarak sitenize bağlanın ve php.ini dosyasını kök klasörünüzde bulun; dosyayı düzenleyin ve içine aşağıdaki kodu ekleyin:

upload_max_filesize = 128M
post_max_size = 128M
max_execution_time = 300

22. “Planlı Bakım için Kısa Süreli Mevcut Değil. Bir Dakika Sonra Tekrar Kontrol Edin.” Hatası

WordPress güncellemesi sırasında WordPress sitenizi bakım moduna alır. Ancak, güncelleme herhangi bir nedenle kesintiye uğrarsa, WordPress sitenizi süresiz olarak bakım modunda bırakır. Neyse ki bu, düzeltilmesi kolay WordPress hatalarından biridir.

Nasıl düzeltilir?

  • .maintenance dosyanızı silin. .maintenance dosyasını bulacağınız sitenizin kök klasörüne gidin; ilk etapta bakım modunu etkinleştiren dosya budur, bu nedenle onu kaldırmak web sitenizi normale döndürür.

23. “Bağlantınız Gizli Değil” Hatası

Belirli bir web sitesini ziyaret ettiğinizde, internet tarayıcınız web sitenizi barındıran sunucuya bir istek gönderir ve ardından sunucunun web sitesinde kurulu sertifikayı doğrulaması gerekir. Ancak tarayıcı, sertifikanın geçerli olmadığını veya sadece gerekli standartlara uymadığını belirlerse, söz konusu web sitesine erişmenizi engeller. Bu nedenle, istediğiniz siteyi açmak yerine, "bağlantınız gizli değil" hata mesajını görürsünüz.

Nasıl düzeltilir?

  • Web sayfasını yeniden yüklemeyi deneyin.
  • Manuel olarak kendi başınıza ilerleyin (bu tamamen sizin sorumluluğunuzdadır).
  • Bilgisayarınızın saatini kontrol edin. Bu kulağa tuhaf gelebilir, ancak bilgisayarınızın saatinde bir sorun olduğu için bu hatayı görüyor olabilirsiniz. Çözüm, bilgisayarınızdaki saati güncellemektir.
  • Tarayıcınızın önbelleğini ve çerezlerini temizleyin (ve ayrıca gizli modu deneyin).
  • SSL sertifikanızın süresinin dolmasını kontrol edin. Web sitenizin yanındaki asma kilit simgesine tıklayın ve sertifika seçeneğini seçin. Bu, tüm SSL sertifikası ayrıntılarını gösterecektir.
  • Bir SSL sunucu testi çalıştırın. SSL sunucunuzu test etmeyi düşünün. SSL sertifikanızı manuel olarak ayarladıysanız, bu test size yapılandırma özelliğini yapıp yapmadığınızı gösterecektir.
  • VPN'inizi ve virüsten koruma yazılımınızı geçici olarak devre dışı bırakın (bazen VPN ve virüsten koruma yazılımı belirli SSL sertifikalarını engelleyebilir).

24. “Kaynak Yüklenemedi” Hatası

Herhangi bir web sayfasını yüklemeye çalışırken, dosyalar bulunamazsa, tarayıcının inceleme aracında "kaynak yüklenemedi" hatası görünür.

Nasıl düzeltilir?

  • Eksik kaynağı değiştirin. Eksik kaynağın mevcut olup olmadığını kontrol edin ve ardından onu belirlemeye çalışın, medya kitaplığında arayın. Orada bulursanız, gönderiyi/sayfayı düzenleyerek bir kez daha ekleyin ve orada değilse tekrar yükleyin.
  • Eklenti veya tema dosyalarını değiştirin. Karşılaştığınız başarısız kaynak bir WordPress teması veya eklenti ise, temayı/eklentiyi yeniden yükleyerek değiştirin. Ancak, öncelikle şu anda kullandığınız WordPress temasını devre dışı bırakmanız gerekir; bunu Görünümler > Temalar'da yapın.
  • WordPress URL'sini düzeltin. Ayarlar > Genel'e gidin ve WordPress Adresi ile Site Adresi seçeneklerini arayın ve her iki URL'nin de doğru olup olmadığını kontrol edin.

25. “Geçici Klasör Eksik” Hatası

Her resim yüklediğinizde veya temaları ve/veya eklentileri yükselttiğinizde, WordPress dosyaları geçici bir klasörde saklar. Bu geçici klasör için geçerli olan belirli PHP ayarları vardır ve bunlar yanlışsa bu hata görünür.

Nasıl düzeltilir?

  • wp-config.php dosyasını düzenleyin. Bir FTP istemcisi kullanarak sitenize bağlanın ve dosyayı bulun; ardından aşağıdaki kodu yapıştırın:
define(‘WP_TEMP_DIR’, dirname(__FILE__) . ‘/wp-content/temp/’);
  • Değişiklikleri kaydedin ve dosyayı sitenize geri yükleyin; /wp-content/ klasörüne gidin ve içinde temp adında yeni bir tane oluşturun.

26. “Googlebot, CSS ve JS Dosyalarına Erişilemiyor” Hatası

Belirli bir web sayfasını indeksleyebilmek için Googlebot'un onunla birlikte CSS ve JavaScript dosyalarını görmesi gerekir. Ancak, Google bu dosyaları yüklemezse, bu, Google Arama Konsolunuzun kapsam raporunda hataları tetikler (arama konsolunun web siteniz için engellenen kaynakları gösterip göstermediğini görmek için Google Dizini > Engellenen kaynaklar'ı tıklayabilirsiniz).

Nasıl düzeltilir?

  • Google'ın CSS ve JavaScript dosyalarınıza erişmesine izin verin. Web sitenizin robots.txt dosyasını düzenleyin (Google botunun ne gördüğünü kontrol eden dosyadır) ve bunu bir FTP istemcisi kullanarak sitenize bağlanarak yapabilirsiniz. Ardından dosyayı web sitenizin kök dizininde bulun;
  • Yoast Seo eklentisini kullanıyorsanız, dosyayı yönetici alanınızdan düzenleyebilirsiniz. Basitçe SEO> Araçlar'a gidin ve Dosya Düzenleyici'ye tıklayın.

27. Başka Bir Güncelleme Şu An İşlemde Hatası

WordPress çekirdek güncelleme işlemi gerçekleşirken aynı anda başka bir güncelleme başlatmaya çalıştığınızda bu hata görünecektir.

Nasıl düzeltilir?

  • Otomatik olarak gider. Ancak, olmazsa veya beklemek istemiyorsanız, kendi başınıza düzeltebilirsiniz.
  • Fix Another Update In Progress eklentisini yükleyin. Etkinleştirdikten sonra, Ayarlar > Fix Another Update in Progress'e gidin ve sitenizdeki güncellemeler engellenmişse, bunu çözmek için Fix WordPress Update Lock'a tıklayın.
  • Manuel olarak düzeltin. phpMyAdmin'de WordPress veritabanını seçin; WordPress seçenekler tablosunun yanındaki Gözat düğmesine tıklayın; tablodaki tüm satırları göreceksiniz ve “core_updater.lock” başlıklı satırı bulmanız ve Sil düğmesine tıklamanız gerekiyor.

28. WordPress Giriş Sayfası Yenileme ve Yönlendirme Sorunu

WordPress giriş sayfası sürekli yenilenmeye ve yönlendirmeye devam ettiğinde, kullanıcılar WordPress yönetici alanlarında kilitlenir ve web sitelerinde çalışamazlar. Bu, gerçekten can sıkıcı olabilen yaygın WordPress hatalarından biridir, ancak bunu kendi başınıza çözebilirsiniz.

Nasıl düzeltilir?

  • Çerezleri ve önbelleği temizleyin. Tarayıcı ayarlarınıza gidin ve Diğer Araçlar > Tarama Verilerini Temizle'yi seçin; ardından “Çerezleri ve diğer site verilerini temizle” ve “Önbelleğe alınan resimler ve dosyalar” seçeneklerini seçin.
  • WordPress URL ayarlarını güncelleyin (wp-config.php dosyasını bir FTP istemcisi aracılığıyla düzenleyin).
  • htaccess dosyasını silin. Sitenize bir FTP istemcisi aracılığıyla erişin ve kök klasördeki htaccess dosyasını bulun ve yedekleme için cihazınıza indirin. Sonra devam edin ve silin; sonra wp-admin dizinine gidin ve orada bir htaccess dosyası varsa onu silin. Sorun buysa, web sitenize giriş yapmayı başaracaksınız ve Ayarlar> Kalıcı Bağlantılar'a girip herhangi bir değişiklik yapmadan Kaydet düğmesine tıklamak sizin için yeni bir htaccess dosyası oluşturacaktır.
  • Eklentileri devre dışı bırakın.
  • Varsayılan temaya geri dönün.

29. WordPress Yönetici Alanından Kilitlendiniz (WP-Admin)

Kendinizi WordPress Yönetici alanınızın dışında bulmak pek hoş değil, ancak çözülebilir. Özünde bu, şifrenizi unuttuğunuz için olur ve yönetici alanına bir daha asla erişemeyecekmişsiniz gibi gelse de paniğe gerek yoktur.

Nasıl düzeltilir?

  • Şifre sorununuzu çözün. Parolanızı mı kaybettiniz? seçeneğine tıklayın. Bu düğmeye tıklamak, kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girerek şifrenizi kurtarmanıza izin verecektir. Ancak, bu yaklaşımla ilgili sorun yaşıyorsanız veya çalışmıyor gibi görünüyorsa (örneğin, bu özellik devre dışıysa), parolanızı sıfırlamak için bunun yerine phpMyAdmin'i kullanın. Başka hiçbir şey işe yaramazsa bu ikinci yöntemin kullanılması gerektiğini unutmayın, çünkü daha fazla web sitesi ve veritabanı sorunlarına neden olabilir.

30. Çok Fazla Yönlendirme Hatası

Çok fazla yönlendirme hatası genellikle yanlış yapılandırılmış bir yeniden yönlendirme sorununun sonucu olarak ortaya çıkar. Temel olarak, belirli bir web sitesinin farklı adresler arasında gerçekten hiçbir yere götürmeyecek şekilde yönlendirilmeye devam ettiği anlamına gelir.

Bununla birlikte, WordPress, yönlendirme işlevini kullanan SEO dostu bir URL yapısına sahiptir (bazı WordPress eklentileri de bu işlevi kullanır). Bu araçlarda bir tür yanlış yapılandırma söz konusu olduğunda, bu hata ortaya çıkabilir, yani siteniz ziyaretçileri paradoksal olarak onları ilk yönlendiren URL'ye yönlendiren bir URL'ye yönlendirir.

Nasıl düzeltilir?

  • Tüm eklentileri devre dışı bırakın.
  • WordPress Adres URL'sindeki yanlış URL'yi düzeltin. WordPress adresinizi ve site adresinizi değiştirmeniz gerekiyor; bunu yapmak için Ayarlar > Genel'e gidin ve gerekli değişiklikleri yapın.
  • Yönetici alanına site URL erişimini değiştirin. Bir FTP istemcisi aracılığıyla sitenize bağlanın ve sitenizin kök dizininde wp-config.php dosyasını bulun. Bu dosyayı bir metin düzenleyici kullanarak indirin ve düzenleyin ve aşağıdaki iki satırı ekleyin:
define(‘WP_HOME’,’https://siteadresi.com’);
define(‘WP_SITEURL’,’https://siteadresi.com’)
  • siteadresi.com'u kendi web sitenizle değiştirmeniz gerektiğini unutmayın. İşiniz bittiğinde, dosyayı kaydedin ve sunucunuza geri yükleyin.

31. Facebook'ta Yanlış Küçük Resim Sorunu

Makalelerinizi paylaşmaya çalıştığınızda Facebook'ta yanlış küçük resim sorununu fark edebilirsiniz. Bunun olmasının birçok nedeni var. Örneğin, og:image etiketinde birkaç resminiz olabilir ve öne çıkan resim diğerlerinden daha küçük olabilir.

Nasıl düzeltilir?

  • Küçük resminizi manuel olarak yükleyin. Resim ekle kutusuna tıklayın ve gönderi için resmi yükleyin ve küçük resim olarak ayarlamayı unutmayın.
  • Yoast SEO eklentisini kullanın (eklenti, her gönderiye bir Facebook küçük resmi ekleme özelliğiyle birlikte gelir)
  • Facebook hata ayıklama aracını kullanın (Facebook küçük resim sorunlarını gidermenize yardımcı olan kolay bir araçtır)

32. WordPress Beyaz Sayfa Hatası

White Screen of Death (veya basitçe WSOD), bir WordPress sitesinde olabilecek en sinir bozucu WordPress hatalarından biridir, çünkü kelimenin tam anlamıyla beyaz bir ekrana bakıyorsunuz ve buna neyin sebep olduğu hakkında hiçbir fikriniz yok.

Nasıl düzeltilir?

  • Hafıza limitinizi değiştirin. FTP yöneticinizi açın ve sunucunuza bağlanın. Ardından site klasörlerinizde wp-config.php dosyasını arayın, sağ tıklayın ve Görüntüle/Düzenle'yi seçin. Dosya açıldığında şunu yazın:
define(‘WP_MEMORY_LIMIT’, ‘128M’)
  • Uyumsuz eklentileri kontrol edin. FTP istemcinizdeki wp-content klasörüne gidin. Tüm WordPress eklentilerini geçici olarak devre dışı bırakmak ve ardından bunları tek tek yeniden etkinleştirmektir.
  • Uyumsuz temaları kontrol edin. Eklentilerle aynı işlemi tekrarlayın (ve örneğin yeni bir WordPress temasını etkinleştirdiyseniz, önce varsayılan temaya geçin).

33. Bellek Tükendi Hatası – PHP Belleğini Artırın

WordPress PHP ile yazılmıştır ve her web sitesinin olması gerektiği gibi çalışması için bir WordPress barındırma sunucusuna ihtiyacı vardır. Web sunucularının işlerini düzgün bir şekilde yapabilmeleri için belleğe ihtiyaçları vardır. Ancak bu hatayı görmeniz, WordPress kodunuzun şu anda sahip olduğundan daha fazla belleğe ihtiyaç duyduğu anlamına gelir. Bellek tükendi hatası, en yaygın WordPress hatalarından biridir.

Nasıl düzeltilir?

  • Sitenizin PHP belleğini artırın. Web sitenizin mevcut hafıza limiti wp-config.php dosyasında belirlenir ve hafızayı arttırmak için dosyayı düzenlemeniz gerekir. Sitenizin dosyalarına erişmek için bir FTP istemcisi kullanmanız gerektiğini unutmayın.
  • Mevcut barındırma planınızı yükseltin (her barındırma farklı türde bir ayrılmış bellekle gelir ve zamanla yetersiz kalırsa, ölçeği büyütme zamanı gelmiştir)

34. Güvenli Bağlantı Hatası

Güvenli Bağlantı Hatası, genellikle resmi WordPress deposundan bir tema veya eklenti yüklemeye (veya bazen güncellemeye) çalıştığınızda ortaya çıkan yaygın bir hatadır. WordPress, WordPress.org sitesindeki mevcut güncellemeleri sık sık kontrol eden organize bir güncelleme yönetim sistemine sahiptir, ancak web siteniz WordPress.org web sitesiyle bağlantı kuramazsa, bu hatanın ortaya çıkması muhtemeldir.

Nasıl düzeltilir?

  • Sunucuyla ilgili sorunları kontrol edin. Karşılaşabileceğiniz sunucu sorunları, kullanmakta olduğunuz barındırma planına bağlıdır. Örneğin, paylaşılan bir hosting sunucusundaysanız, sunucu bir DDoS saldırısı yaşıyor olabilir.
  • PHP için cURL uzantısını kurun (bu uzantının kurulu ve etkin olduğundan emin olun)
  • Güvenlik duvarınızı kontrol edin. Bir güvenlik duvarı hizmeti kullanıyorsanız, sunucunuz tarafından kullanılan bağlantı noktalarının bazı güvenlik duvarı kuralları tarafından engellenmediğinden emin olun.

35. PHP Hatalarını Kapatmak

Çoğu zaman, web sitenizin yönetici alanında belirli WordPress hataları görünebilir. Bunlar, WordPress'in sitenizi görüntülemesini engellemeyen hatalardır. Ancak yine de doğru adreslemeye ihtiyaçları var. Bu tür bir hata grubu PHP hatalarıdır ve WordPress, sitenizde nasıl görüntülendikleri de dahil olmak üzere (özellikle sitenizin tamamen profesyonelce görünmemesine neden olan ön uçta görünüyorlarsa) bunlarla başa çıkmak için gerekli yapılandırma püf noktalarına sahiptir.

Nasıl düzeltilir?

  • PHP hatalarını kapatın. wp-config.php dosyasını düzenleyin ve bu dosyanın içinde aşağıdaki kodu arayın:
define(‘WP_DEBUG’, true);
  • Veya bu satır "false" olarak ayarlanmışsa şunu görürsünüz:
define(‘WP_DEBUG’, false);
  • Durum ne olursa olsun, satırı şu kodla değiştirmelisiniz:
ini_set(‘display_errors’,’Off’);
ini_set(‘error_reporting’, E_ALL );
define(‘WP_DEBUG’, false);
define(‘WP_DEBUG_DISPLAY’, false);
  • Ardından değişiklikleri kaydedin ve wp-config.php dosyasını sunucuya geri yükleyin. Hatalar artık sitenizde görüntülenmemelidir.

36. 403 Forbidden Hatası

403 Forbidden Hatası, sunucu izinleriniz belirli bir sayfaya erişmenizi engellediğinde oluşur. Bunun olmasının çeşitli nedenleri vardır, dolayısıyla bunun için farklı çözümler vardır.

Nasıl düzeltilir?

  • Eklentilerinizi devre dışı bırakın (ve ardından hangisinin hataya neden olduğunu anlayana kadar bunları tek tek etkinleştirin)
  • Bozuk htaccess dosyanızı düzeltin. Bir FTP istemcisi aracılığıyla web sitenize bağlanın ve web sitenizin kök klasöründeki htaccess dosyasını bulun. Ardından, bir yedeğiniz olması için cihazınıza indirin. Daha sonra, sunucunuzdan silin ve hata giderildiyse, buna neyin sebep olduğunu belirlediniz. Son olarak, yönetici alanınızda (Ayarlar > Kalıcı Bağlantılar) yeni bir htaccess dosyası oluşturabilirsiniz.
  • WordPress'te yanlış dosya izinlerini düzeltin (6 numaralı hata bölümünde özetlediğimiz adımları izleyin)

37. 404 Hatası

İnternet kullanıcılarının çoğu 404 Hatasına aşinadır ve bu, sunucunun istenen sayfayı bulamadığını gösterir. Bu nedenle, diğer site bölümleri (örneğin, yönetici alanı gibi) yüklenebilmelidir, yüklenmeyen yalnızca istenen belirli sayfadır.

Nasıl düzeltilir?

  • Kalıcı bağlantı ayarlarınızı yeniden yapılandırın. Kalıcı bağlantılarınızı Ayarlar > Kalıcı Bağlantılar aracılığıyla sıfırlayın. Bu işe yaramazsa, bunu manuel olarak yapmanız gerekir. Bu durumda, yeni bir dosya oluşturun, ona htaccess adını verin ve aşağıdaki varsayılan kodu yapıştırın:
# BEGIN WordPress
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^index.php$ – [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
</IfModule>
# END WordPress

38. Talep Varlığı Çok Büyük 413 hatası

413 Hatası, genellikle WordPress'e bir eklenti veya tema yüklemeye çalıştığınızda görünür. WordPress ana bilgisayarlarının çoğu, sunucularını WordPress kullanıcılarının büyük dosyalar yüklemesine izin verecek şekilde yapılandırır, ancak arada sırada bu ayar değeri yeterince yüksek olmayabilir ve bu hata o zaman meydana gelir.

Nasıl düzeltilir?

  • İşlevler dosyası aracılığıyla yükleme boyutu sınırını artırın. Aşağıdaki kodları temanızın function.php dosyasına veya belirli bir eklentiye eklemeniz yeterlidir:
@ini_set( ‘upload_max_size’ , ’64M’ );
@ini_set( ‘post_max_size’, ’64M’);
@ini_set( ‘max_execution_time’, ‘300’ );
  • htaccess dosyası aracılığıyla yükleme boyutu sınırını artırın. .htaccess dosyasını düzenleyin ve aşağıdaki kodu ekleyin:
php_value upload_max_filesize 64M
php_value post_max_size 64M
php_value max_execution_time 300
php_value max_input_time 300

39. 429 Çok Fazla İstek Hatası

429 Çok Fazla İstek Hatası, bir kullanıcı sunucuya çok fazla istekte bulunduğunda ortaya çıkan bir hatadır ve bu nedenle, sunucuyu temelde olası kötüye kullanımdan korumak için hata açılır.

Nasıl düzeltilir?

  • Eklentileri devre dışı bırak
  • Varsayılan WordPress temasına geçin
  • Hosting firmanıza danışın

40. 502 Hatalı Ağ Geçidi Hatası

502 Hatalı Ağ Geçidi Hatası, bir sunucunun ağ geçidi görevi görürken gelen sunucudan geçersiz bir yanıt aldığı anlamına gelir, dolayısıyla hatanın adıdır. Bu can sıkıcı bir hatadır çünkü düzeltilmesi biraz zaman alabilir (aslında zaman alan şey, hatanın tam nedenini anlamaktır).

Nasıl düzeltilir?

  • Sayfanızı yeniden yükleyin
  • Tarayıcı önbelleğinizi temizleyin
  • CDN'nizi (veya Güvenlik Duvarınızı) geçici olarak devre dışı bırakın. Sitenizde bir CDN hizmeti kullanıyorsanız, sunucular hatalı çalışıyor olabilir.
  • Temanızı ve eklentilerinizi kontrol edin. Eklentilerinizi önce birer birer devre dışı bırakmayı deneyin ve bu hatayı düzeltmezse, WordPress temanızı kontrol etmeye devam edin. Varsayılan temaya geçin ve hatanın hala mevcut olup olmadığına bakın, değilse, buna neyin neden olduğunu artık biliyorsunuz.
  • Barındırma sağlayıcınıza başvurun. Yukarıdaki adımlardan hiçbiri işe yaramazsa, sorun sunucunuzdan kaynaklanıyor olabilir.

41. 503 Hizmet Kullanılamıyor Hatası

Genellikle 503 Hizmet Kullanılamıyor Hatasına neden olan, yanıt vermeyen bir PHP betiğidir. Bazen bir sunucu arızası nedeniyle oluşabilir ve bu durumda birkaç dakika içinde kaybolabilir.

Nasıl düzeltilir?

  • Eklentilerinizi geçici olarak devre dışı bırakın
  • Varsayılan bir WordPress temasına geçin
  • CDN'nizi geçici olarak devre dışı bırakın
  • Sunucunuzun kaynaklarını artırın (kaynaklarınız azalıyorsa barındırma planınızı yükseltmeniz gerekebilir)
  • WordPress'i yeni bir kopyayla yeniden yükleyin (bu, başka hiçbir şeyin çalışmaması durumunda geçerlidir)

42. 504 Ağ Geçidi Zaman Aşımı Hatası

504 Ağ Geçidi Zaman Aşımı Hatası, bir web sitesi bir süredir başarısız bir şekilde yüklenmeye çalıştığında oluşur. Bu nedenle sunucu, erişmeye çalıştığınız web sitesini sunmakta zorlanıyor, ancak bunu başaramaz.

Nasıl düzeltilir?

  • İzin verilen maksimum bant genişliğini aşıp aşmadığınızı kontrol edin (özellikle paylaşılan bir hosting planındaysanız ölçeği büyütmeyi ve web barındırıcınızla konuşmayı düşünebilirsiniz)
  • PHP bellek sınırınızı artırın
  • WordPress eklentilerinizi devre dışı bırakın ve varsayılan temaya geçin

43. WordPress Akış Hatasını Açamadı

Bu hata, WordPress site kodunda belirtilen bir dosyayı yükleyemediğinde meydana gelir. Hatanın nerede oluştuğunu size bildirmek için hata genellikle komut dosyalarının konumuna işaret etmelidir.

Nasıl düzeltilir?

  • Eklentileri veya temanızı devre dışı bırakın (mesaj "böyle bir dosya veya dizin yok" diyorsa bunu yapın)
  • Alternatif olarak, sorun eksik bir htaccess dosyası olabilir, bu nedenle dosyayı yeniden oluşturmak için Ayarlar > Kalıcı Bağlantılar'a ve ardından Değişiklikleri Kaydet'e gidin.
  • WordPress dosyalarını ve dizin izinlerini kontrol edin (mesaj “izin reddedildi” diyorsa bunu yapın)

44. Sitenizin Kenar Çubuğu Ana İçeriğin Altında Görünüyor

Bu, çoğu WordPress hatasında olduğu gibi belirli bir hata mesajı değildir, ancak yine de bir sorundur. Yani temelde siteniz üzerinde çalışıyor olabilirsiniz ve aniden sitenizin kenar çubuğunun ana içeriğin altında göründüğünü görürsünüz.

Nasıl düzeltilir?

  • Temanızdaki HTML veya CSS hatasını düzeltin. Aramanız gereken iki şey var:
  • Kalan <div> etiketleri. HTML öğeleri eklemek için kullanılırlar ve olması gerektiği gibi açılmazlar ve/veya kapatılmazlarsa, kenar çubuğu konumlandırmasında sorunlara neden olabilirler.
  • CSS'de yanlış kenar boşlukları. Kenar boşluklarınız style.css dosyasında düzgün şekilde ayarlanmamışsa, kenar çubuğunda ana içeriğin yanında ihtiyaç duyduğu alan olmayabilir.

45. WordPress Görsel Düzenleyicisinde Beyaz Metin ve Eksik Düğmeler

Bazen kullanıcılar bir blog yazısı yazmaya başlamak için WordPress kontrol panellerine giriş yaptıklarında, eksik düğmeler (veya düğmeler yerine boş boşluklar) gördüklerinde tatsız bir şekilde şaşırabilirler. Bu, bazı küçük WordPress hatalarından farklı olarak nispeten ciddi bir sorundur ve hemen ele alınmalıdır.

Nasıl düzeltilir?

  • Tarayıcı önbelleğinizi temizleyin (hatta başka bir internet tarayıcısı kullanmayı deneyin)
  • TinyMCE eklentisini kurun (bazı WordPress temaları bu eklentiye sahip değildir, bu yüzden olmaması metin ve eksik düğme hatasına neden olabilir)
  • TinyMCE komut dosyalarını değiştirin. İlk iki çözüm yardımcı olmazsa, işleri normale döndürmek için TinyMCE komut dosyasını tarayıcınızda değiştirin. Bunu yapmak için /wp-includes/js/tinymce/ klasörünü yeni bir kopyayla değiştirin.

46. ​​Hedef Klasör Zaten Var Hatası

Hedef Klasör Zaten Var Hatası, bir WordPress temasının veya eklentinin yüklenmesi sırasında oluşur. Hata, yükleme işlemini tamamlamanızı da engeller.

Gerçekte olan şey, WordPress'in temanızın zip dosyasını (veya eklentinizin zip dosyasını) dosyadan sonra adlandırılan bir klasöre çıkarmasıdır. Ancak, aynı ada sahip bir klasör zaten varsa, WordPress bu işlemi tamamlayamaz ve hata görünür.

Nasıl düzeltilir?

  • FTP kullanarak sitenize bağlanın. /wp-content/theme (veya /wp-content/ plugins) klasörüne gidin ve yüklemeye çalıştığınız temanın (veya eklentinin) adını taşıyan klasörü bulun ve silin. Ardından WordPress yönetici alanına geri dönün ve bu sefer temayı (eklenti) yeniden yüklemeyi deneyin, yüklemede herhangi bir sorun yaşamamalısınız.

47. Dosya ve Klasör İzinleri Hatası

WordPress'in düzgün çalışması için belirli dosya ve klasör izinlerine ihtiyacı vardır. Bunu çözümün bir parçası olarak tartıştığımız hataların çoğunda zaten açıkladık, ancak bununla bir kez daha daha derinlemesine ilgileneceğiz.

WordPress'teki dosya ve klasör izinleri için önerilen sayısal değerler şunlardır:

  • Tüm klasörler ve alt klasörler için 755
  • Tüm dosyalar için 644

Nasıl düzeltilir?

  • Bir FTP istemcisi kullanarak web sitenize bağlanın.
  1. Bağlandıktan sonra web sitenizin kök klasörüne gidin ve Dosya İzinleri'ne sağ tıklayın; şimdi dosya izinleri iletişim kutusunu görmelisiniz. 755 sayısal değerini girin ve "Alt dizinlere tekrar gir"e tıklayın ve ardından "Yalnızca dizinlere uygula"yı seçin. Devam etmek için Tamam'ı tıklayın.
  2. Ardından, kök klasördeki tüm klasörleri ve dosyaları seçin ve dosya izinlerini görmek için sağ tıklayın; bu sefer sayısal değer bölümüne 644 girin. Bitirdikten sonra “Alt dizinlere dön” seçeneğine tıklayın ve ardından “Yalnızca dosyalara uygula” seçeneğini seçin. Devam etmek için Tamam'ı tıklayın. Adımları doğru izlediyseniz, FTP istemciniz tüm web sitesi dosyalarınıza dosya izinleri ayarlamaya başlayacaktır.

48. Yaygın SSL Sorunları

SSL sertifikalarının temel amacı, çevrimiçi işlemler için güvenli bir bağlantı sağlamaktır ve SSL özellikli web siteleri, tanımlama amacıyla benzersiz bir SSL sertifikası kullanır. Ancak, bir sunucu HTTPS kullanıyormuş gibi davranırsa ve sertifika tam olarak eşleşmezse, bazı yaygın SSL sorunları ortaya çıkar ve internet tarayıcılarının çoğu kullanıcıyı bu konuda uyarır.

Nasıl düzeltilir?

NET::ERR_CERT_INVALID Hatasını Düzeltin.

  • Bu hata Google Chrome'da görünür ve diğer tarayıcıların aynı hatayı nasıl gösterdiği konusunda küçük bir fark olabilir. Hata, kullanıcıların tarayıcılarının belirli web sitesinin sunduğu sertifikayı kabul etmediğini gösterir.
  • Barındırma sağlayıcınızdan SSL sertifikanızı uygun bir şekilde yüklemesini isteyin.
  • WordPress'i SSL / HTTPS'ye taşıdıktan sonra karışık içerik Hatalarını düzeltin.
  • SSL / HTTPS'ye Geçtikten sonra çok fazla yönlendirme hatasını düzeltin.

49. WordPress Web Sitesi Hemen Güncellenmiyor Sorunu

WordPress web siteniz az önce yaptığınız son değişiklikleri göstermiyorsa, sorun kesinlikle önbelleğe almadadır. Bu, tarayıcınızın (veya WordPress önbelleğe alma eklentinizin) her web sitesi sayfasının bir sürümünü depoladığı anlamına gelir ve bu, her seferinde sunucunuzdan yeni bir kopya istemek yerine sayfaları çok daha hızlı sunmalarına olanak tanır. Bu nedenle, sitenizin hemen güncellenmemesinin nedeni, önbelleğe alınmış bir sürümü görüntülüyor olmanız olabilir.

Nasıl düzeltilir?

  • Windows'ta CTRL + F5 (veya Mac'te Cmd + R) tuşlarına basın. Bunun sayfanızı yeniden yüklemesi gerekiyor.
  • WordPress önbelleğe alma eklentinizi kontrol edin. Yapmanız gereken ilk şey, önbellek eklentisi ayarları alanındaki tüm önbellekleri boşaltmak ve ardından eklentiyi devre dışı bırakmaktır.

50. WordPress Otomatik Güncellenemedi

WordPress'i güncellemek çok önemlidir ve oldukça kolaydır, ancak arada sırada bazı sorunlara neden olabilir. Otomatik güncellemelerin başarısız olması alışılmadık bir durum olsa da, ara sıra yaparlar.

Nasıl düzeltilir?

  • Dosya izinlerinizi kontrol edin (diğer hatalarda bahsettiğimiz adımların aynısını uygulayın)
  • İnternet bağlantınızı kontrol edin (otomatik güncelleme sorununun nedeni her zaman bu olmasa da, bu oldukça açıklayıcıdır)
  • WordPress'i manuel olarak güncelleyin (bu son çareniz olmalıdır ve bunu yaparsanız, WordPress'in en son sürümünü indirerek yapmanız gerekir)
0
0
0
0
0
0
Yazıyı emoji ile değerlendir..

Yorumlar (0)

    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan siz olun!
Yorum Yaz

Spam kodu: captcha

Kapatmak için ESC tuşuna basın

OgzNet