WordPress mobil uyumlu hale getirme eklentileri

Bu WordPress eklentileri, sitenizi mobil uyumlu hale getirmek için optimize etme konusunda hızlı bir çalışma yapmanıza olanak sağlar.

Statista'ya göre, web trafiğinin yarısından fazlası artık mobil cihazlardan geliyor ve bu oranların gittikçe artması kaçınılmaz görünüyor.

Bunun anlamı, web sitenize ve özellikle kullanıcı deneyimini iyileştirmeye ve onu mobil uyumlu hale getirmeye odaklanmazsanız. Birinin dikkatini çekmek ve onları sitenizde kalmaya ikna etmek için sadece birkaç saniyeniz var. Siteniz çalışmıyorsa veya yavaş yükleniyorsa o kişi geri gelmeyecektir.

Neyse ki, sitenizi mobil cihazlar için optimize etme süreci zor bir süreç değildir ve bunu WordPress eklentilerinin yardımıyla kendi başınıza yapabilirsiniz.

Bu eklentiler, web sitenizi herhangi bir ekran için uyumlu olacak şekilde yeniden biçimlendirebilir ve sitenizin mobildeki performansını artırarak ziyaretçilerinize en uygun kullanıcı deneyimini sunar.

Bu nedenle, sitenizi mobil uyumlu yapmanızı sağlayacak, en iyi WordPress eklentilerini bu yazıda bulacaksınız.

WordPress Eklentisi Nasıl Yüklenir?

Aslında eklentiler mobil uygulamalar gibidir ve aklınızdaki en çoğu fikir için bir eklenti bulabilirsiniz. Bir WordPress eklentisi yüklemek için yönetici panelindeki Eklentiler bölümüne gitmeli ve Yeni Ekle seçeneğini seçmelisiniz.

İstediğiniz eklentiye göz atmak için arama işlevini kullanın ve yükleme işlemini başlatmak için "Şimdi Kur" u tıklayın.

Not: Bir eklenti kurmadan (veya güncellemeden) önce siteniz için bir Geri Yükleme Noktası oluşturmanız önerilir. Bu, temanızı veya site işlevselliğinizi bozması durumunda bu işlemi dakikalar içinde geri almanıza olanak tanır.

Sitenizi Mobil Uyumlu Hale Getirecek 8 WordPress Eklentisi

Artık WordPress eklentilerini nasıl yükleyeceğinizi bildiğinize göre, sitenizi mobil uyumlu hale getirmek için en iyi WordPress eklentilerini burada bulabilirsiniz.

1. WPtouch

Google'ın önerdiği bir WordPress eklentisi, web siteniz için olmazsa olmazlardandır. WPTouch, WordPress web sitenizi herhangi bir ekrana sığdıran böyle bir eklentidir. Orijinal WordPress masaüstü sitenizi veya içeriğinizi değiştirmez, sadece farklı ekranlar için optimize eder.

  • Bir kullanıcı sitenize cep telefonu veya tablet ile eriştiğinde WordPress sitenizi otomatik olarak mobil uyumlu bir temaya dönüştürür.
  • Yönetici paneli, mobil temayı markanıza ve tercih ettiğiniz sayfa sunumuna uyacak şekilde özelleştirmenize olanak tanır. Renkleri, bazı öğeleri ve dili değiştirebilirsiniz.
  • WPTouch hafiftir ve WordPress sitenizin hız performansını etkilemez.
  • WordPress ayarlarınızı değiştirmeden yapılandırmak kolaydır.

Ücretsiz sürüm, yalnızca bir mobil tema ve sınırlı özelleştirme seçenekleriyle birlikte gelir.

2. Jetpack

Hızı artırmak için web sitenizdeki eklenti sayısını azaltmak istiyorsanız, JetPack olmazsa olmazlardandır.

Jetpack, WordPress sitenizin güvenliğini artırmaya, pazarlamayı geliştirmeye, SEO optimizasyonu yapmanıza, performansı artırmaya ve güçlü tasarım araçları sunmaya yardımcı olan birden fazla özelliğe sahip hepsi bir arada bir WordPress eklentisidir.

Jetpack, özelliklerinin diğer WordPress eklentileriyle uyumlu olmasını sağlamak için yazılımını aylık olarak günceller.

JetPack'in 5 milyondan fazla indirmesi vardır, WP ve PHP sürüm 5.6 ve üzeri ile çalışır ve 44'ün üzerinde dile sahiptir.

3. Smush

Bilgilendirici ve çekici bir web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve dönüşüm oranını artırmak için birden fazla ilgi çekici görüntü içerir. Ne yazık ki, resimler yer kaplayabilir ve web sitenizin hızını etkileyebilir.

Smush, WP için ödüllü bir görüntü sıkıştırma ve optimizasyon eklentisidir. Resimleriniz, sayfa hızını gözle görülür şekilde etkilemeyecek bir boyuta yüklediğinizde, mobil uyumlu olmaya devam ederken kendiliğinden sıkıştırılır. Smush bir seferde 50'ye kadar görüntüyü sıkıştıracaktır.

Diğer Smush özellikleri şunları içerir:

  • Sitenizi yavaşlatan görselleri bulur ve size bildirir.
  • Tercih ettiğiniz maksimum görüntü genişliğini ve yüksekliğini ayarlamanıza olanak tanır.
  • Medya kitaplığınızda olmayan görüntüleri optimize eder.
  • Yeniden boyutlandırma için belirli görüntüler için sürükle ve bırak seçeneği sunar.

Kenar çubukları ve menüler, telefonda görünür bir noktada olmayabilir ve kullanıcılar bir dokunma butonunu bulmakta zorlanabilirler.

WP Mobile Menu, tüm WordPress sitelerine ustaca üç katmanlı bir mobil menü ekleyen mükemmel bir WordPress eklentisidir. Kodlama gerekmez: Sadece kurun, etkinleştirin ve özelleştirin.

Özelliklerden bazıları şunlardır:

  • Metin ve logo desteği.
  • Birkaç ekran düzeni.
  • Menüler için arka plan resimleri.
  • Stil özelleştirmeleri.
  • Üç katmanlı menü seviyesi.

WP Mobile Menu, profesyonel, iş ve kurumsal ihtiyaçlarınız için daha fazla menü seçeneğine sahip üç premium sürüme sahiptir.

Bu WordPress eklentisini kullanırsanız web siteniz en yüksek hızlara sahip olacaktır.

Hummingbird, ziyaretçinizin cep telefonundan sitenizin dosyasının bir kopyasını önbellek olarak kaydetmesini ister ve bu, sitenizi bir sonraki ziyaretlerinde yükleme süresini en aza indirir. Bu eklentiyi yüklemediğinizde web sunucunuzdaki bilgilere erişmek için beklemeleri gerektiğinden, sitenin yüklenmesi daha uzun sürer.

Hummingbird ayrıca, web sitenizi neyin yavaşlattığını bulmak için tarayarak önemli hız iyileştirmeleri yapar. Önerilerde bulunur ve sorunu tek bir tıklamayla düzeltir.

Hummingbird, sitenizi optimize etmek ve onu mobil uyumlu hale getirmek için size öneriler, fikirler ve ipuçları verdiği için yeni web sitesi sahipleri için tercih edilen WordPress eklentisidir. Değişiklikleri yaptıktan sonra ilerlemeyi de takip edebilirsiniz.

Hızlandırılmış Mobil Sayfalar ister misiniz? WordPress için AMP eklentisi bunu size verecektir.

AMP, daha iyi mobil görünürlük ve hızlar için WordPress web sitesi sayfalarını optimize etme ilkelerini uygulayan bir Google projesidir. Bunu, sitenizin sayfalarını biçimlendirerek ve her tür tablet ve akıllı telefona hitap edecek şekilde mobil uyumlu hale getirerek başarır.

WP için AMP yüklemek, siz ziyaretçinizin tarama deneyimini geliştirirken Google sıralamanızı da yükseltecektir.

Çoğu eklenti, kodlarını o sayfada kullanılıp kullanılmadığına bakılmaksızın her sayfaya enjekte eder. Bu, özelliğini tüm sayfalarda veya yalnızca birkaç sayfada kullanmayı seçmeniz durumunda eklentinin düzgün çalışmasını sağlar.

İyi bir örnek, iletişim formları oluşturmak için kullanılan bazı eklentilerdir. Genellikle, bu tür eklentileri sitenizin her sayfasında değil, yalnızca bir iletişim sayfasında kullanırsınız. Ancak, bu eklentiler varsayılan olarak her sayfaya kendi CSS ve JavaScript dosyalarını enjekte eder.

Web sitenizin hızını artırmak ve HTML kaynak kodunu daha temiz hale getirmek için, bu stillerin ve komut dosyalarının kullanılmadıkları sayfalara yüklenmesini önlemek çok daha iyidir.

Bu yüzden Asset CleanUp eklentisi favori eklentilerden biri haline geldi. Her sayfayı tarayarak ve yüklenen tüm varlıkları algılayarak bu sorunu çözer. Bir sayfayı/yazıyı düzenlerken tek yapmanız gereken, yüklenmesi gerekmeyen CSS/JS kodlarını seçmek, böylece şişkinliği azaltmaktır.

  • Gereksiz CSS/JS'yi kaldırarak yüklenen HTTP isteklerinin sayısını azaltın (daha hızlı sayfa yükleme için önemlidir).
  • Kalan yüklü CSS/JavaScript dosyalarını küçültün/birleştirin.
  • Gerçek sayfanın HTML kodunu azaltın.

Bu, site hızını artırmak için gerçekten güçlü bir eklentidir!

İster herhangi bir hosting alanında siteniz barındırılıyor olsun, ister yalnızca WordPress.com üzerinden siteniz olsun, Autoptimize, web yükleme hızlarını iyileştirmek için en iyi eklentilerden biridir.

Veritabanınızı optimize eder, önbelleği siler ve komut dosyalarını toplar.

Aslında Autoptimize, sitenizin yüklenme süresini %30'a kadar azaltabilir; bu, sitenizin yüklenmesi ne kadar uzun sürerse, birinin siteden ayrılma olasılığı o kadar yüksek olduğundan çok büyük bir orandır.

Bu eklenti aynı zamanda ücretsiz ve kullanımı kolaydır, bu nedenle onu kullanmak için gelişmiş web optimizasyon bilgisine ihtiyacınız olmadığını bilmelisiniz.

0
0
0
0
0
0
Yazıyı emoji ile değerlendir..

Yorumlar (0)

    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan siz olun!
Yorum Yaz

Spam kodu: captcha

Kapatmak için ESC tuşuna basın

OgzNet