Image by Megan Rexazin from Pixabay

Android Reklam Engelleme Nasıl Yapılır? Android için En İyi Reklam Engelleme Uygulamaları

Android telefonunuzda internette gezinirken veya bir uygulamayı açtığınızda her defasında reklamlarla karşılaşıyorsanız ve bundan oldukça sıkıldıysanız doğru yere geldiniz. Bu yazıda Android telefon ve tabletlerde reklamları engellemek için kullanabileceğiniz ipuçları ve uygulamalardan oluşan liste var.

Android cihazlar ve Android uygulamaları genellikle reklamlarla doludur: resimler, pop-up'lar, tam sayfa reklamlar, videolar, uygulama içi satın alımlar, ödüller vb. Ayrıca, uygulamalar veya istenmeyen yazılımlar tarafından tetiklenebilecek tarayıcı reklamları, web sitesi reklamları, pop-up reklamlar, sık bildirim reklamları vb. de vardır. Android'deki reklamları engellemek için, bu tür reklamlara tam olarak neyin neden olduğunu belirlemeniz gerekir. Aşağıda, can sıkıcı reklamlardan kurtulmanın birkaç yolunu listeleyeceğiz ve tarayıcı ayarları, veri tasarrufu modu, reklam engelleyicilerini yükleme de dahil olmak üzere adım adım talimatları göstereceğiz.

1. Seçenek: Chrome'da reklamları engelleme

Chrome'u Android cihazlarınızda varsayılan bir web tarayıcısı olarak kullanıyorsanız, ayarlarından reklamları, sesli reklamları, pop-up'ları ve diğerlerini devre dışı bırakmak mümkündür. Şu adımları izleyin:

  1. Chrome'u açın.
  2. Ardından Chrome Ayarlar'ına gidin.
  3. Site Ayarları'na dokunun.
  4. Reklamların ve pop-up'ların engellendiği menüden kaydırıcıları aktif hale getirin.

2. Seçenek: Chrome'da Basit mod'u kullanmak

Google Chrome tarayıcısı, Android telefonlar için Basit mod desteği sağlar. Veri kullanımını azaltmak ve web sayfasının daha hızlı yüklenmesini sağlamak için tasarlanmıştır. Kullanmak için aşağıdaki adımları izleyin:

  1. Chrome'u açın ve Ayarlara gidin.
  2. Aşağı kaydırın, Basit mod'u bulun ve değiştirin.

3. Seçenek: Web sitesi ayarları

Web sitesi bildirimlerine izin verirseniz, genellikle Android cihazların kilitli ekranında görüntülenirler. Aslında, birçok site push bildirimlerinden para kazanır. Ancak bunu engellemenin bir yolu var:

  1. Chrome'da, Ayarlar'a gidin.
  2. Bildirimler üzerine dokunun ve reklamları devre dışı bırakmak için seçim düğmesini hareket ettirin.

4. Seçenek: Reklam engelleyicileri kullanarak Android'deki reklamları engelleyin

Google Play Store'da, oyunlarda, uygulamalarda ve hatta web sitelerinde reklamları engelleyebilen çok çeşitli reklam engelleyici uygulamalar vardır. Kullanıcıların root izinleri olmadan reklamları engellemelerine izin verir, ancak %100 etkili olmayabilir. Tek yapmanız gereken, bir reklam engelleyici, örneğin AdBlock veya Free Adblocker Browser'ı indirip yüklemek ve ardından gerekirse kuralları yapılandırmaktır.

Not: Android için çoğu reklam engelleyici yalnızca DNS trafiğini filtreler, bu nedenle reklamların tamamını engelleyemezler.

Ayrıca, bir akıllı telefonda reklam gösterimini daha az kişiselleştirilmiş yapmanın yolları vardır. Bu gizliliğiniz için önemlidir.

1. Google hesabı ayarlarından reklam kişiselleştirmeyi kapatabilirsiniz. Birçok yeni Android cihazı Chrome masaüstü tarayıcısı ve Google hesabıyla senkronize olduğundan, önce Reklamların kişiselleştirilmesini kapatmak gerekir. Bu yöntem tüm istenmeyen içeriği görmeyi engellemez, ancak en azından internet gezinme etkinliğini izleyen kişiselleştirilmiş Google reklamlarının kapsamı dışında kalmayı seçebilirsiniz. Bunu yapmak için:

  1. Web tarayıcısından Google Hesabı yöneticisine gidin.
  2. Veri ve kişiselleştirme'ye ve sayfayı aşağı kaydırıp Reklam kişiselleştirme'ye gidin, ardından Reklam ayarlarına git'i seçin.
  3. Kişiselleştirilmiş reklamları kapatmak için seçim düğmesini hareket ettirin, ardından Kapat'ı seçin.

2. Android cihaz ayarlarında reklam kişiselleştirmeyi devre dışı bırakın. Önceki adımlar tamamlandıktan sonra, telefonda hedeflenen reklamlar da kapatılabilir. Bu, cihaz masaüstünde Google hesabıyla senkronize olmasa bile çalışacaktır. Reklamları doğrudan cihazda devre dışı bırakmak için aşağıdakileri yapın:

  1. Akıllı telefonunuzdaki Ayarlar'a gidin, ardından Google'a gidin.
  2. Reklamlar'a ve ardından Reklamları Kişiselleştirmeyi Kapat'a dokunun.

Android için En İyi Reklam Engelleyici Uygulamalar

En kapsamlı reklam engelleyiciler root veya biraz zor kurulumlar gerektirir. Bu yüzden reklam engelleyici uygulamalar genellikle Play Store'da bulunmaz. Aşağıda listedeki uygulamaların çoğu üçüncü taraf indirme ve yükleme gerektirir.

1. AdAway (Root gerektirir)

  • Ücretsiz

AdAway basit bir reklam engelleyici uygulamasıdır. Tüm reklam isteklerini 12.0.0.1'e göndermek için değiştirilmiş bir hosts dosyası kullanır. Başka bir deyişle, reklam istekleri boş adrese yönlendirilir ve hiçbir reklam görmezsiniz. Uygulama, sistemdeki hosts dosyasını değiştirir. Bu dosya Android sisteminin salt okunur bir bölümünde saklanır. Bu, root izinlerinin gerekli olduğu anlamına gelir. Uygulama ücretsiz olarak çalışır ancak, Play Store'dan değil, F-Droid'den indirmeniz gerekir ve root erişimine ihtiyacınız olur. Root erişimine sahip kullanıcılar istedikleri zaman ana sistem dosyalarını uygulama olmadan değiştirebilirler.

Adblocker Plus, muhtemelen listedeki en popüler reklam engelleyici uygulamasıdır. Internette, açılır pencereler, video reklamları ve banner reklamlar gibi sıkıntılar olmayan gezinin.

YouTube ve Vimeo gibi video sitelerinde can sıkıcı kesintilere son verin. Reklamlar ekranınızı ele geçirmeden, en sevdiğiniz sitelerde alışveriş yapın ve tarifleri izleyin.

Chromium tabanlı olan Adblock Browser (ABB) hızlı, şık ve güvenlidir. Reklamları engelleyin ve reklam verenlerin her hareketinizi izlemesini önleyin. Pil ömrü ve veriden tasarruf edin. Gizli biçimde gezinerek, web'de strese girmeden sörf yapın.

3. Adguard

  • Ücretsiz · Uygulama içi satın alma içeriyor

AdGuard, reklamları Adblock Plus ile aynı şekilde engeller. AdGuard arka planda bir hizmet olarak çalışır ve web trafiğini filtreler. Root olmadan çalışır, ancak biraz fazladan kurulum gerektirir. Ayrıca, tüm web trafiğinizde GlassWire gibi uygulamalara benzer sekmeler tutar. Ayrıca, her şeyi bir araya getirmek için iyi görünümlü bir Materyal Tasarım kullanıcı arayüzü sunar. Ücretsiz sürüm yalnızca web tarayıcılarındaki reklamları engeller.

4. Block This

  • Ücretsiz

Block This, etkili, açık kaynaklı ve kullanımı tamamen ücretsiz bir reklam engelleme uygulamasıdır. Bu uygulama, Adblock Plus ve AdGuard'ın kullandığı VPN stili kurulumunu kullanır. Ancak Block This filtre yerine DNS engelleme kullanır. Geliştirici, bu yöntemin standart reklam engelleyici uygulamalarından daha az pil kullandığını iddia ediyor çünkü işin çoğu, veriler Android cihazınıza ulaşmadan önce yapılıyor. Bu yaklaşımı kullanmanın artıları ve eksileri vardır. Şimdilik AdBlock Plus veya bir reklam engelleme tarayıcısı gibi bir şey öneriyoruz.

3
0
1
0
2
3
Yazıyı emoji ile değerlendir..

Yorumlar (1)

  • avatar
    Erhan

    En iyisi ve en gelişmişi AdGuard isimli uygulamadır. En kötüsü ise meşhur AdBlock ismi ile bilinen uygulamadır. Maalesef insanlar reklam engelleyici deyince hemen AdBlock uygulamasını indiriyor ancak AdGuard daha iyi ve kaliteli. Masaüstünde de öneririm.

    Cevapla
Yorum Yaz

Spam kodu: captcha

Kapatmak için ESC tuşuna basın

OgzNet