Ogznet.com

Yeni Başlayanlar İçin En İyi Mobil Oyun Geliştirme Platformları

Mobil Oyun Geliştirme Platformları denilince ilk akla gelen, mobil oyun geliştiricileri için dört farklı uygulama adayı var.

Pek çok hevesli oyun geliştiricisi için Unity, mobil oyunlar oluşturmak söz konusu olduğunda ilk ve tek araçtır. Bununla birlikte, yeni başlayan mobil oyun geliştiricileri için mükemmel bir seçim olmasına rağmen, başlamadan önce dikkate alınması gereken bazı faktörler var.

Artıları

1. Unity, hem geliştiriciler hem de topluluk tarafından sıklıkla güncellenen kapsamlı dokümantasyona sahiptir.

2. Unity topluluğu hem geniş hem de aktiftir ve yardım veya geribildirimlerin yanı sıra tartışma ve diğer kaynaklara hızlı bir şekilde erişebilecek bir platform sağlar.

3. Unity için her iki metin ve video formunda, bir başlangıç ​​geliştiricisinin öğrenme eğrisini büyük ölçüde artıracak ve hatta pek çok oyun için potansiyel bir taban oluşturan sayısız öğreticiler bulunmaktadır.

4. Unity'nin web mağazası ve diğer çevrimiçi mağazalar, oyunlar için ücretsiz şablonlar ve geliştirme araçları sunar; bunlar hem kullanımı hem de satın alım için ücretsizdir.

5. Unity hem bir sürükleyip bırakma arabirimini hem de komut dosyası kullanmayı kullanır; bu nedenle yeni başlayanlar hızlı bir şekilde bir oyun üretebilir ancak daha sonra motor değiştirmeden büyük projelere geçebilirler.

6. Unity, çapraz platform desteği sunar; bu nedenle hem Android hem de iOS için geliştirme, önemsiz ekstra iş gerektirir.

7. Unity, gelir sınırı 100.000 olana kadar kullanılmakta serbesttir; bu sınıra ulaşıldığında, çok makul ücretler ekstra yardımlar ile birlikte tahsil edilir.

Eksileri

1. Unity pek çok özelliğe sahip olduğu için, bir mobil oyun geliştirmek için öğrenilmesi gereken şeylerin çözümlenmesini zorlaştırabilir.

2. Unity başlangıçtaki ücretsiz kullanım biçiminde çoğu yeni başlayanlar için yeterliyken, bazı yararlı araçlar ücretlidir.

Bu makalede listelenen dört araçtan BuildBox en kolay kullanıma sahip uygulamadır. Ancak bu, yeni başlayanlar için en iyisini yapıyor mu? Tabii ki cevap, aklındaki hedefe bağlıdır.

Artıları

1. Buildbox'ın basitliği nedeniyle, Oyun geliştirme için dönüş süresi, programlama tabanlı oyun motorlarına ve geliştirme platformlarına kıyasla inanılmaz derecede hızlıdır. Bu sayede yeni başlayanlar oynanabilir sonuçları son derece hızlı bir şekilde görebilirler.

2. Buildbox tamamen GUI tabanlı olduğundan, önceden programlama bilgisi gerekmemektedir. Bu yüzden,
bir acemi, platformda programlama veya komut dosyası tabanlı platformlardan çok daha hızlı gelişmeyi öğrenebilir.

3. Buildbox'u öğrenmek için hazırlanmış çok sayıda öğretici var, zaten basit bir araç seti kullanmak için daha kolay kullanım ekliyor.

Eksileri

1. Buildbox hem tamamen sürükle-bırak hem de basit oyunlar yönelmiştir.

2. Buildbox, yeni geliştiricinin programlama veya komut dosyası öğrenmesini istemediğinden, daha sonra platform değiştirmeyi seçerse, programlama ve programlama dillerinin nüanslarını sıfırdan öğrenmek zorunda kalacaklardır.

3.Geliştirici lisansı, çoğu acemi geliştiricinin oyunun piyasaya sürülmesini istemediği ağır bir fiyat etiketi taşır.

Android Studio, android tabanlı uygulamalar yapmak için kendi bünyesinde geliştirilmiş bir IDE'dir. Bu durum, gelişmekte olan uygulamalara yönelik doğal olarak daha iyi donanımlı olmasına rağmen, yeni başlayanlar için oyun geliştirme aracı olarak rolü hakkında söylenecek iyi şeyler var.

Artıları

1. 2D grafikleri daha basit ve oyun geliştirmeyi kolaylaştıran ithal edilebilir kütüphaneler var.

2. Android için geliştirilen mobil oyunlar çok hızlı bir şekilde onay için kontrol edilir.

3. Android Studio'nun dökümanları kapsamlıdır ve sıkça güncellenir.

4.Android Studio'yu kullanarak mobil oyunlar geliştirmek için hazırlanmış birçok eğitim bulunmaktadır.

Eksileri

1. Android Studio, oyun oluşturma düşünülerek geliştirilmedi; oyun motorları ve oyun geliştirme platformlarının zaten içerdiği birçok özellik (fizik motorları, çarpışma algılama, vb.) sıfırdan geliştirilmelidir.

2. Android stüdyosu, Android uygulamaları oluşturmak için bir araç olması nedeniyle çapraz platform desteği sunmamaktadır. Sonuç olarak, yeni geliştirici oyunu diğer sistemlere taşımak için çok fazla zaman ve enerji harcamak zorunda kalacaktır.

3. Android Studio'da geliştirme için programlama gereklidir; böylece yeni başlayanlar hem yeni bir dil hem de süreç öğrenmekle uğraşırlar.

Xcode açıkça Apple cihazları için geliştirmeyi amaçlayan bir IDE'dir. Yani Android stüdyoya denk gelen Apple ürünüdür. Bu benzerlikler göz önüne alındığında, faydalar ve güçlükler birkaç uyarı ile hemen hemen aynıdır.

Artıları

1. Apple, özellikle mobil oyun geliştirme için basitleştirip süreci önemli ölçüde destekleyebilen Xcode ile birlikte kullanılabilecek araçlar sunar.

2. Unity ve Android Studio için hazırlanmış eğitim materyalleri çok değilken, Xcode ile mobil oyun geliştirmede birçok öğretici bulunmaktadır.

3. Xcode için sürekli güncellenen ve nispeten ayrıntılı belgeler mevcuttur.

Eksileri

1. Bu IDE genel geliştirme için olduğundan, oyun geliştirme platformlarının zaten sahip olduğu bir çok araçla birlikte gelmeyecektir; bu da gereğinde araçlar oluşturmak için ekstra geliştirme zamanı ve çaba gerektirir.

2. Çapraz platform desteği yok, yalnızca Mac ile ilgili işletim sistemleriyle birlikte kullanılmak üzere tasarlanmıştır; bu, herhangi bir uygulamayı Android'e taşımak için fazladan zaman harcaması gerekeceği anlamına gelir.

3. Android Studio'da olduğu gibi, oyunlar geliştirmek için programlama kesinlikle şarttır.

4.Apple cihazları için oyunları serbest bırakma izninin elde edilmesi, aynı gün içinde genellikle oyunların kontrol edildiği Android'den daha uzun bir iş süreci yaşıyor.

Sonuç

Mobil oyun şablonları, ilk oyununuzu yapmayı öğrenmek için harika bir başlangıç ​​noktası olabilir. Bir oyun şablonunun yardımıyla, kendi oyununuzu nasıl oluşturacağınız konusunda daha fazla bilgi alır ve bir oyunun nasıl oluşturulduğunu tam olarak görebilirsiniz. İnternet üzerinde arama yaparak oyun oluşturma şablonları bulabilirsiniz.

Bu yazıda çalışmayan/kırık link varsa, buraya tıklayarak bize bildirebilirsiniz!

Yorumlar

    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan siz olun!
Yorum Yaz