Image by Freepik

Bilgisayardan telefona dosya aktarma kablosuz ve kablolu

Bir dosyayı Android telefondan bilgisayara veya tam tersine mi aktarmanız gerekiyor? İşte Android ve Windows arasında dosya aktarmanın birkaç yolu.

Android ve Windows arasında dosya aktarmanın, bazıları diğerlerinden daha basit olan pek çok yolu vardır, ancak hepsinin artıları ve eksileri vardır. Bir dosyayı Android'den Windows'a veya tam tersine aktarmakta zorlanıyorsanız, aşağıda belirtilen yöntemler faydalı olacaktır. Bu kapsamlı kılavuzda, dosyaları aktarmak için kullanabileceğiniz tüm yaygın yöntemleri açıklayacağız.

1. USB kablosu ile bilgisayardan Android telefona dosya aktarma

Bilgisayardan telefona dosya aktarmak için standart USB girişlerini kullanabilirsiniz. Bu yöntem, elinizde uyumlu bir usb kablonuz olduğu sürece hala en hızlı ve kolay yöntemdir. Ancak çoğu yeni telefonda USB-C girişi olması, eski usb kablolarının çoğunu çöpe gönderdi. Çoğu dizüstü bilgisayar ihtiyaç duyduğunuz bir USB-C to USB-A kablosuyla birlikte gelmezler.

Ama bir tane olduğunu varsayarsak, dosya aktarmak kolaydır. Windows veya Chromebook'ta:

  • Telefonu kabloyla bilgisayara bağlayın.
  • Telefonu ilk kez bir bilgisayara bağladıysanız, "Bu cihaz USB aracılığıyla şarj ediliyor" gibi bir bildirim görürsünüz.
  • Bildirime dokunun ve "Şunun için USB bağlantısını kullan" altındaki seçeneklerin listesini göreceksiniz. Dosya Aktarımı veya MTP (Medya Aktarım Protokolü) adlı seçeneği seçin. Bu seçeneği yalnızca bir kez veya her zaman olacak şekilde seçebilirsiniz.
  • Telefonunuz şimdi bilgisayarın Dosya Gezgini'nde görünmeye başlayacak ve bir USB sürücüsüyle yaptığınız gibi telefon ile bilgisayar arasında dosya aktarabileceksiniz.

Bu kadar. Bilgisayarınızda, telefonunuzu (ve varsa SD kartını) gösteren bir dosya aktarma penceresi açılacaktır. Sonra dosyalarınızı karşıya kopyalamaya başlayabilirsiniz.

Yöntem bir Mac'te de neredeyse aynıdır, ancak önce Android Dosya Aktarımı yazılımını yüklemeniz gerekir.

Bu yöntem, büyük boyutlu dosyaları aktarmak için çok iyidir. Bazı filmleri veya tüm müzik koleksiyonunuzu aktarmak istediğinizde deneyin. Dosyaları telefonun SD kartına da taşımayı kolaylaştırır.

2. Bulut hesaplarınızla bilgisayardan Android telefona dosya aktarma

Telefonunuza kurduğunuz Google hesabı, Google Drive üzerinden 15GB'lık bulut depolama alanına erişmenizi sağlar. Bu, dizüstü bilgisayarınız ve telefonunuz arasında dosya taşımak için uygun bir yol sağlar.

Google Drive uygulamasını dizüstü bilgisayarınıza yüklemeniz gerekir. İsterseniz, hepsi aynı şekilde çalıştıkları için Dropbox'ı veya Microsoft'un OneDrive'ını da kullanabilirsiniz.

  • Google Drive'ı kurduğunuzda, önce oturum açmanız gerekir. Sonra Tüm dosya türlerini yedekle öğesini seçin ve İleri düğmesine tıklayın.
  • Bir sonraki ekranda, alttaki Gelişmiş Ayarlar'ı seçin. Drive hesabımı bu bilgisayarla senkronize et seçip Tamam deyin.

Bu, bilgisayarınızda bir Google Drive klasörü oluşturur. Bu klasördeki her şey Drive hesabınızla senkronize edilir. Böylece dosyaları telefonunuza yüklemek için, onları Drive klasörüne taşıyın. Uygulamayı telefonunuzda açın; senkronizasyon işleminden sonra orada bulacaksınız.

Burada aklınızda bulundurmanız gereken nokta, Drive uygulamasında gösterilen dosyaların telefonunuzda saklanmadığıdır. Birini açmaya çalışırsanız önce indirmesi gerekir.

Bunu aşmak için, ihtiyacınız olan dosyaları telefonunuza indirmek için iki seçeneğiniz vardır. Bir dosya seçin ve menüden birini seçin:

  • Çevrimdışı kullanılabilir yap: Bu, Drive'da çevrimdışı olarak görüntülemeniz için dosyayı indirir. Yaptığınız herhangi bir değişiklik, tekrar çevrimiçi olduğunuzda senkronize edilir.
  • İndir: Bu, dosyanın yeni bir kopyasını İndirilenler klasörüne kaydeder ve uyumlu bir uygulamada açabilirsiniz. Ancak, yaptığınız düzenlemeler senkronize edilmeyecektir; dosyayı Drive hesabınıza yeniden yüklemeniz gerekir.

3. E-posta ve dosya paylaşım siteleri ile bilgisayardan Android telefona veri aktarma

Dosyaları kendinize e-postayla göndermek, bir dizüstü bilgisayardan telefona dosya aktarmak için en etkili yol değildir, ancak yapılabilir. Diğer yöntemlerden birini kullanamadığınızda, dosyaların hızlı bir şekilde paylaşılmasını sağlar.

Gmail’de 25 MB’lik ek dosya gönderme sınırı vardır. Daha büyük bir boyuta ihtiyacınız olursa WeTransfer'i deneyin. Bu site, kayıt olmadan, 2GB'a kadar ücretsiz dosya göndermenize olanak sağlar.

Veriyi aktarmak için wetransfer.com sitesini açıp göndermek istediğiniz dosyaları tarayıcı penceresine sürükleyip, e-posta adresini girin. Telefonunuza, dosyaları indirebileceğiniz bir bağlantı içeren bir e-posta alacaksınız.

Dosyalar güvenlik için şifrelenir ve yedi gün sonra silinirler. Dosyalarınızı daha erken silmek veya daha uzun süre indirilebilir bırakmak istiyorsanız, bir Pro hesabına ihtiyacınız vardır.

4. Bluetooth ile bilgisayardan Android telefona dosya aktarma

Birkaç küçük boyutlu dosyanız varsa, bilgisayardan Android telefona dosya aktarmak için Bluetooth kullanabilirsiniz. Bluetooth bağlantısını ayarladıktan sonra oldukça kolay bir işlemdir.

Windows 10 dizüstü bilgisayarınızdan telefonunuza Bluetooth üzerinden bir dosya göndermek için, önce iki cihazı eşleştirmeniz gerekir. Bluetooth açmak için bilgisayarda Ayarlar>Cihazlar seçeneğine gidin ve seçeneği kapalı ise açmak için kaydırın. Telefonunuzda da Bluetooth etkin olduğundan emin olun.

Şimdi taramaya başlamak için bilgisayardan Bluetooth veya başka bir cihaz ekle> Bluetooth bölümüne gidin. Kısa bir süreden sonra telefonunuz görünecektir. Seçim yapıp, ardından işlemi tamamlamak için PC'nizde Bağlan ve telefonunuzda Eşleştir'i tıklayın.

Bir dosyayı Bluetooth üzerinden paylaşmak için, Ayarlar> Cihazlar> Bluetooth> Dosya gönder ile dosya gönderin veya alın seçeneğine gidin. Ardından paylaşmak istediğiniz dosyayı seçin.

Diğer platformlar için menü seçeneklerinin adları farklı olacaktır, ancak işlem aynıdır. İlk önce eşleştirmeniz gerekir, sonra paylaşabilirsiniz.

Bluetooth, listelediğimiz diğer yöntemlerden bazılarından daha yavaştır ancak küçük dosyalar için en iyisidir.

5. Mesajlaşma uygulamalarıyla bilgisayardan telefona dosya aktarma

Alternatif olarak, Android cihazınızla PC'niz arasında dosya aktarmanın başka bir kolay yolu da WhatsApp Web'i kullanmaktır. Bu, hızlı bir internet bağlantınız varsa görüntüleri, belgeleri ve hatta videoları hızlı bir şekilde paylaşmanın mükemmel bir yoludur.

WhatsApp ile dosya paylaşmanın popüler yöntemlerinden biri, tek bir kişiyle yeni bir WhatsApp grubu oluşturmak ve grubu oluşturur oluşturmaz grubu kaldırmaktır. Artık tek katılımcı siz olduğunuza göre, her iki cihazdan da özel olarak dosya göndermek ve almak için bu sohbeti kullanabilirsiniz.

Bilgisayarınızdan dosya göndermek için önce bilgisayarınızdan WhatsApp Web'de oturum açmanız ve gerekli dosyaları yeni oluşturulan grup sohbetine yüklemeniz gerekir.

6. Bilgisayardan telefona dosya aktarmanın diğer yolları

 

Dosyaları cihazlar arasında taşımak için daha fazla yöntem var. Telefonunuz destekliyorsa, SD kartınızı veya USB flash sürücüyü bir On-The-Go kablosuyla kullanabilirsiniz. Veya ultra teknolojili çözümler için Wi-Fi FTP Server uygulamasıyla FTP kullanmayı deneyin. Bu seçenekle, tek bir sabit sürücüyü ağınıza bağlı tüm cihazlarla paylaşabilirsiniz.

Wi-Fi FTP Server uygulaması, Android telefonunuzu bir FTP sunucusuna dönüştürür. Telefonunuz ve PC'niz arasında dosya aktarımı yapmak için bu sunucuyu kullanabilirsiniz.

  • Telefonunuza Wi-Fi FTP Server uygulamasını yükleyin.
  • Uygulamayı açın ve gerekli izni verin.
  • Uygulama daha sonra WiFi durumunu ve diğer ayrıntıları gösterecektir.
  • FTP sunucusunu aktif hale getirmek için Start'a dokunun.
  • Sunucu aktif olduktan sonra, uygulama bir sunucu IP adresi gösterecektir.
  • PC'nizde Dosya Gezgini'ni açın ve ftp:// öneki dahil olmak üzere tam sunucu URL'sini adres çubuğuna yazın. URL'yi girmeden önce Dosya Gezgini adres çubuğundaki her şeyi kaldırdığınızdan emin olun.
  • Enter tuşuna basın, FTP sunucusu Dosya Gezgini'nde açılacaktır. PC'nizdeki herhangi bir sürücüye göz atıyormuş gibi görünecektir.
  • İstediğiniz dosyaları telefonunuzdan veya telefonunuza aktarın ve sunucuyu durdurmak için uygulamada Stop'a dokunmanız yeterlidir.

Ancak çoğu insan için yukarıda açıklanan beş yöntem, verileri bilgisayardan Android telefona taşımanın en iyi yoludur. Bazıları küçük dosyaları hızlı bir şekilde paylaşmak için daha iyidir, bazıları ise büyük boyutlu dosyaları taşıma konusunda iyidir.

0
0
0
0
0
0
Yazıyı emoji ile değerlendir..

Yorumlar (0)

    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan siz olun!
Yorum Yaz

Spam kodu: captcha

Kapatmak için ESC tuşuna basın