Yeni Nesil, Bu Çalışma Şeklini Çok Sevdi!

Geleneksel kariyer yolları ve yaşam tarzları çoğu kişi için artık eskisi kadar ilgi çekici gelmiyor. Yeni nesil, bağımsızlık, esneklik ve dünyayı keşfetme arzusuyla dolu ve sadece bir ofis masasına bağlı kalmak istemiyor. Aynı zamanda iş-yaşam dengesini de önemsiyorlar. İşte bu noktada dijital göçebelik devreye giriyor!

Online yabancı dil eğitim platformu Preply’nin yayınladığı makaleye göre dijital göçebelerin % 47'sinin Y kuşağı (27-42 yaş arası), % 17'sinin Z kuşağı ve % 23'ünün X kuşağı olduğunu gösteriyor. 2023 yılı istatistiklerine göre dijital göçebelerin %62’sini erkekler oluşturuyor.

Dijital göçebelik, yeni nesil için cazip bir yaşam tarzı olarak ortaya çıkıyor. İşlerini uzaktan yaparak dünyayı gezmek, farklı kültürleri deneyimlemek ve bağımsız bir yaşam sürdürmek isteyenler için ideal bir seçenek.

Dijital Göçebe (Digital Nomad) Nasıl Olunur?
Image by Freepik

Dijital Göçebe (Digital Nomad) Nasıl Olunur?

Dijital göçebelik için gereken temel ekipmanlara dair belirli başlı öğeler bulunuyor. Bunlar arasında en kritik olanı, adından da anlaşılacağı gibi, işlerini zaman ve mekâna bağlı olmadan yürütebilmelerini sağlayacak bir bilgisayardır. Bir dizüstü bilgisayar ile, işlerinizi istediğiniz yerden yürütebilme esnekliğine sahip olabilirsiniz. Eğer internet erişimi olan bir dizüstü bilgisayarınız varsa, dijital göçebe olmanın temel koşullarından birini karşılamış oluyorsunuz.

Uygun ekipmanlarınızı sağladıktan sonra, dijital göçebe olarak çalışabileceğiniz bir iş alanı bulmak önemlidir.

Dijital Göçebe Olarak Hangi Meslekleri Yapabilirsiniz?

Seyahat ve işi başarılı bir şekilde birleştirebileceğiniz meslekler arasında web veya yazılım geliştiricisi, programcı, grafik tasarımcı, pazarlama danışmanı, SEO uzmanı, vlogger, çevirmen, yazar, fotoğrafçı, film yapımcısı, sanal asistan, koç ve müşteri hizmetleri gibi seçenekler ve metin yazarlığı, grafik tasarım, geliştirme veya dijital pazarlama gibi meslekler, bulunmaktadır. Ek olarak, e-kurs oluşturma, e-kitap yayınlama ve pasif gelir kaynakları yaratmanın farklı yollarını da keşfetme imkânına sahipsiniz. Amerikalı dijital göçebelerin yaklaşık %44'ü yılda 75.000 $ veya daha fazla kazanıyor.

Dijital Göçebe Olarak Hangi Meslekleri Yapabilirsiniz?

Dijital Göçebelik İstatistikleri

Preply tarafından yayınlanan araştırmaya göre dijital göçebeler ağırlıklı olarak Amerikalılardan oluşuyor. ABD vatandaşları platformdaki dijital göçebelerin %47'sini, yani tam olarak 26.633.727 kişiyi oluşturuyor. Dijital göçebelerin neredeyse yarısı 30'lu yaşlarında. Anketler, tüm göçebelerin % 47'sinin Y kuşağı (27-42 yaş arası), % 17'sinin Z kuşağı ve % 23'ünün X kuşağı olduğunu gösteriyor. 2023 yılı istatistiklerine göre dijital göçebelerin %62’sini erkekler oluşturuyor. Dijital göçebelerin en çok sevdiği içecek ise kahve!

Dijital Göçebelik Vizesi ile 50’den Çok Ülkeyi Geziyorlar!

Dijital göçebelik vizesi, bireylerin belirli bir ülkede uzun dönemli olarak kalıp çalışmalarına olanak sağlayan bir tür vize türü. Geleneksel iş yapma biçimlerine alternatif olarak doğan bu vize, özellikle dijital göçebelere, yani konum bağımsız olarak çalışmayı tercih eden bireylere fırsat sunuyor.

Dijital göçebelik vizelerinin veriliş koşulları ülkeden ülkeye farklılık gösteriyor. Bu koşullar genellikle gelir düzeyi, sağlık sigortası, çalışma amacı ve seyahat planları gibi faktörlere dayanabilir. Bazı ülkeler, bu tür vizeleri özellikle dijital girişimcileri çekmek ve yeni iş fırsatları yaratmak için kullanabiliyor.

Dijital Göçebelerin %71'i Dijital Göçebeliğe Devam Diyor!

Preply’nin araştırmasına göre dünyada yaklaşık 40 milyona yaklaşan dijital göçebeler bu yaşam tarzını önümüzdeki en az  2 ila 3 yıl boyunca sürdürmeyi planlıyor.

Sonuç Olarak;

Dijital göçebelik, yeni nesilin özgürlük arayışıyla mükemmel bir uyum içinde. İnternetin gücü sayesinde işlerini dünyanın herhangi bir yerinden yapabilen yeni nesil, bağımsızlık ve esneklik isteklerini de aynı zamanda gerçekleştirebiliyorlar. Bu da dijital göçebeliği, yeni nesil için çekici bir yaşam tarzı haline getiriyor. Gelecekte, daha fazla genç yetişkinin dijital göçebelik yoluyla dünyayı keşfetmeye devam edeceğini görmemiz mümkün.

0
0
0
0
0
0
Yazıyı emoji ile değerlendir..

Yorumlar (0)

    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan siz olun!
Yorum Yaz

Spam kodu: captcha

Kapatmak için ESC tuşuna basın