Photo by Petter Lagson on Unsplash

En iyi ve en hızlı VPN hizmetleri

Her şeyin çok hızlı bir dönemde yaşıyoruz. Hız, hayatın her alanında olduğu gibi internette de çok önemlidir. VPN hizmeti satın alırken de en önemli konulardan biri hızdır. Bununla birlikte, bir VPN servisinde hızın yanı sıra diğer özelliklere de dikkat etmek gerekir.

Neden en hızlı VPN?

Hız internette aranan temel bir özellik olduğundan, kullanıcıların en hızlı VPN'i araması çok doğaldır. VPN servisi olarak adlandırılan bu uygulamaları kullanmak için herkesin farklı bir nedeni vardır.

Hızlı VPN hizmeti satın alsanız bile, evinizdeki bağlantı altyapısı, erişilebilirlik, veri aktarma kapasitesi, sunucu konumu, güvenlik protokolü vb. gibi etkenler bağlantı hızı üzerinde önemli bir etkiye sahiptir.

En Hızlı VPN Hizmetleri

2020 yılı için mümkün olan en hızlı VPN'lerin listelenmesinde, sunucu kullanılabilirliği, indirme ve yükleme hızı, bant genişliği sınırlaması ve ne tür bağlantı bilgilerinizin kayıt altına alınması yada alınmama politikası gibi alanların incelenmesini kapsar.

ExpressVPN, internet servis sağlayıcınızın (Türk Telekom vs.) sunduğu hızları verir. Kullanıcılara sağladığı diğer bazı olanaklar sınırsız bant genişliği ve sunucu değiştirme özelliğidir.

VPN sunucuları, 94'ün üzerinde ülkede bulunmaktadır. Aynı hesabı en fazla 3 ayrı cihazda kullanabilirsiniz. Uygulama acemi kullacılar için bile kullanıcı dostudur. Herhangi bir sorun yaşarsanız, destek sayfasının yanı sıra 7/24 müşteri desteği ile saniyeler içinde canlı sohbet desteği üzerinden dilediğiniz şeyi sorun.

ExpressVPN'in tek dezavantajı, mevcut diğer En Hızlı VPN servislerine kıyasla biraz pahalı olmasıdır. Ücretsiz deneme seçeneği bulunmamakla birlikte test etmek için 30 günlük para iade özelliğini tercih edebilirsiniz.

2. NordVPN

NordVPN, gelişmiş güvenlik, internet özgürlüğü ve tam bir gizlilik sunar. İndirme, yükleme veya aktarma işlemlerinde hız kaybı hissedilmez.

60 ülkede 5400'in üzerinde NordVPN sunucusundan birini seçin ve en hızlı VPN deneyiminin tadını çıkarın. Sunucu sayısının çok olması, yükün az olması anlamına gelir. Bölge sayısındaki çeşitlilik, size yakın olan bir sunucuyu daha kolay bulmanız demektir.

Sunucularında, özellikle Netflix sunucuları, Çift VPN sunucuları, Ultra Hızlı TV sunucuları, Anti-DDoS sunucuları ve diğerleri gibi çeşitli sınıflandırmalara sahiptir. Bu sınıflandırma özelliği, NordVPN'i diğer en hızlı VPN'lerden ayırıyor.

NordVPN ayrıca koruma ve güvenlik konusuna odaklanıyor. Şirketin merkezi Panama'da bulunuyor. Bu ülkede, internet faaliyetiniz ile ilgili kayıt tutmak için hiçbir kısıtlayıcı yasa bulunmadığı için gizlilik konusunda kaygılanmanız gerekmiyor. Güvenlikle ilgili olarak, tüm güvenlik protokollerini kullanırlar ve örneğin Internet Killswitch ve diğerleri gibi bazı ekstra özellikler sunuyor.

3. PIA VPN

Çoğu VPN hizmetinde olduğu gibi, PIA VPN de “dünyanın En Hızlı VPN hizmeti” olduğunu iddia ediyor.

Bununla birlikte, PIA VPN'in güvenlik düzeyi, firmanın belirli sözleşmelerinde, standart diğer sözleşmelere göre, bazı ekstra güvenlik özellikleri sunar.

PIA VPN'i hemen hemen her cihazda kullanabilirsiniz. VPN Planınıza bağlı olarak, ikiden beşe kadar çeşitli cihazları bağlayabilirsiniz. PIA VPN de aynı şekilde tüm dünyada 3000'den fazla sunucuyla dünyanın en büyük sunucu ağından birine sahiptir.

Resmi web sitesine Türkiye üzerinden ulaşılamamaktadır.

Ivacy, 100'den fazla lokasyondaki stratejik sunucu ağı ve tüm dünyada 1000'den fazla sunucusu ile diğer en hızlı VPN servislerinden biridir.

Ivacy, yalnızca çevrimiçi gizliliğinizi korumak için tasarlanmamıştır, aynı zamanda size mümkün olan en iyi hızı sağlayacak şekilde donatılmıştır. Ivacy ile hızlı ve güvenli bir VPN ile internete göz atın!

Yalnızca bir Ivacy hesabıyla beş farklı cihazı aynı anda bağlayabilirsiniz. Sunucuları, tam bir anonimlik, güvenlik ve gizliliğin yanı sıra, P2P torrent dosya paylaşımı için en iyi hızı sağlamak üzere özel olarak optimize edilmiştir.

Ivacy VPN sunucuları arasında istediğiniz kadar geçiş yapabilirsiniz.

Ivacy VPN servisi, VPN'i sadece birkaç tıklamayla istediğiniz amaç doğrultusunda yapılandırmanıza yardımcı olacak akıllı özelliklere sahiptir.

5. PureVPN

PureVPN, 140'dan fazla ülkede 2,000'den fazla sunucu ile kendi ağına sahiptir ve mümkün olan en yüksek hızı vaadetmektedir. Bu, kullanıcıların en sevdikleri içeriği anında yayınlamalarını, herhangi bir engelle karşılaşmadan web sitelerine göz atmalarını, güvenli bir şekilde indirmelerini ve her zaman güvende olmalarını sağlar.

Dahası, PureVPN hızlı protokoller ve kullanıcılara yüksek şifreleme sunar. Bu, kullanıcıların internette bilgisayar korsanlığı korkusu olmadan gezinmelerine izin verir. PureVPN, indirme hızını koruyan NAT Güvenlik Duvarı üzerinden bağlantı noktası iletmeyi sağlar.

Güvenli ortamı diğer cihazlarda da kullanmak için PureVPN size beş cihaz desteği sunar.

6. UltraVPN

UltraVPN, çoğu rakip VPN'nin yarı fiyatına maksimum gizlilik sunan hızlı bir VPN'dir. Tüm kıtalarda toplamda 100 ülkede 1000'den fazla sunucusu bulunmaktadır. Windows, Mac, Android, iOS ve Chrome gibi sistemleri desteklemektedir.

Aldığınız abonelik ile aynı anda 5 cihaza kadar VPN bağlantısı kurabilirsiniz. Ultra VPN ile çevrimiçi gönderdiğiniz ve aldığınız tüm veriler, şifrelenmiş bir tünelden geçer. Bu şekilde hiç kimse özel bilgilerinize erişemez.

CyberGhost, yüksek hız, mükemmel gizlilik ve uygun fiyat için iyi bir seçimdir. CyberGhost, piyasadaki diğer üst düzey VPN'lerle hızda rekabet edebilir. Sizi güvende tutmak için en iyi özellikleri (OpenVPN, AES-256, kill switch ve daha fazlası) kullanır.

 92 ülkede 6200'den fazla VPN sunucusuyla, neredeyse herkes yakınlarda hızlı bir seçenek bulabilmelidir. CyberGhost, kullanıcılarıyla ilgili herhangi bir veri toplamaz ve her üç ayda bir şeffaflık incelemesi yayınlar.

Tek bir abonelikle CyberGhost'u en fazla 7 cihaza kurabilirsiniz.

Sonuç olarak, bir vpn servisinde aramanız gereken en faydalı özellik, ücretsiz bir deneme sürümüne sahip olmasıdır. Ücretli bir abonelik almadan önce hızlı bir VPN'in işlevlerini tanımanız için iyi bir seçenek olur.

Sık Sorulan Sorular

Pek çok VPN kendilerini en hızlı VPN olarak pazarlar, ancak gerçekte interneti ne için kullanacağınıza bağlı olarak bu durum değişebilir. Ancak indirme ve yükleme hızları, bir VPN'i test etmek için ana faktörlerdir.

VPN hızı nasıl test edilir?

  • Bunun için speedtest.net sitesini kullanabilirsiniz. VPN bağlantısı açarak ve sonra kapatarak internet hızınızı test edip aradaki farkı görebilirsiniz.
  • İkinci olarak, her test için farklı bir VPN sunucusu seçin. Bunun nedeni, bir konumdaki hızın diğer konumdaki ile aynı olmaması olabilir.
  • Üçüncüsü, gerçek sonuçları bulmak için protokolleri değiştirin. OpenVPN ve PPTP, farklı VPN'leri test etmek için tercih edilen seçenekler olabilir.

1

PPTP: Noktadan noktaya tünel protokolü, PPP protokolünün bir kombinasyonudur. Bu, şifrelemenin tünel yükseltme ile gerçekleştirildiği anlamına gelir.

PPTP en hızlı protokol olarak kabul edilir, ancak OpenVPN ile yapılan değerlendirmelerde şifrelemeye güvenilmediğinden daha az güvenlidir. Ancak, PPTP internette gezinmek için idealdir.

1

İnternet üzerinden film izleme, oyun oynama gibi faaliyetlerde bulunuyorsanız ve VPN hizmeti kullanmak istiyorsanız, hızlı bir VPN temel bir ihtiyaçtır.

Sunucu Kullanılabilirliği: Dünya çapında ve farklı yerlerdeki VPN sunucuları tutarlı bir hız sunar. Ek olarak, torrentler sık ​​sık indirme sırasında ortaya çıkan VPN sunucusu blokajı sorunlarıyla karşı karşıya kalmaktadır. Bu tür sorunları gidermek için bulunduğunuz bölgeye yakın olan hızlı bir sunucu ile arayüz oluşturabilirsiniz. 

İndirme ve yükleme hızı: Torrent indirirken veya TV dizilerini ve filmleri web'den izlerken VPN önemli bir rol oynar. Bu nedenle hızlı bir VPN seçilmesi gerekiyor.

Internet Kill Switch - En Hızlı VPN hizmetleri tarafından sunulan yetenekli bir bileşendir. VPN bağlantısının kopması (ayrılması) durumunda müşterinin IP adresinin web üzerinde asla bulunmamasını garanti eder. VPN bağlantısı herhangi bir şekilde koparsa, herhangi bir faaliyetin gerçekleşmemesi veya çıkmaması için hemen web bağlantısını keser. Böylece IP adresinizin açığa çıkmasını engeller.

Kayıt Politikası - Bir VPN servisinin gizlilik şartlarından biridir. Çoğunlukla, VPN'ler müşterilerinin çevrimiçi faaliyetlerini kaydeder ve sonrasında talep olması durumunda bu kayıtları kolluk kuvvetlerine teslim ederler.

1

Zaten bir VPN servisi kullanıyorsanız ve hızı ortalamalarda ise bunu makul ölçüde artırabilirsiniz. VPN servisinin hızını artırmak için aşağıdaki ipuçlarını deneyin.

  1. Sunucuları değiştir - Siz ve sizin bağlandığınız VPN sunucusu arasındaki fiziksel ayrılık, VPN hızını derinden etkiler. Belirli bir ülkenin sunucularıyla arayüz oluşturmak zorunda kalmazsanız. Bağlantı sorununun çözülüp çözülmediğini kontrol etmek için daha yakın bir ülkeye geçerken bir sekme alın.
  2. Cihaz değiştirme - Web bağlantılı bazı cihazların donanımı daha fazla hızı sunamaz. Web'in cep telefonunuzda yavaş olması durumunda, sorunun genel mi yoksa cihaza özel mi olup olmadığını kontrol etmek için bir bilgisayar veya tabletten bağlanmayı deneyin.
  3. Kablolu bağlantıyı kullanın - Wi-Fi sinyalleri, modem ile cihaz arasındaki mesafeye ve farklı nedenlere göre zayıf olabilir. Bu yüzden hızı garanti etmek için kablolu ağ bağlantısına geçin.
  4. Yüklü güvenlik yazılımını devre dışı bırakın - Güvenlik duvarları ve virüsten koruma programları, internetten gelen veriyi incelerken, web bağlantılarında gerçek gecikme sorunlarına neden olabilir. Hız sorununu çözüp çözmediğini kontrol etmek için bunları devre dışı bırakıp deneme yapın.
  5. Bağlantı noktalarını veya protokolleri değiştirme - VPN yazılımı, belirli bir bağlantı noktası numarası ve protokolünü kullanarak bağlanır. Bazı sistemler, VPN servisinin ne kadar hızlı veri ilettiğine bakmaksızın bağlantı noktalarının hızını sınırlar. Bağlantı noktalarından hızlı bir şekilde veri almaya devam etmek için VPN'in tercihlerini kontrol edin.
  6. Yeniden başlat - Yukarıdaki yöntemler işe yaramazsa, VPN yazılımınızı kapatın ve cihazınızı yeniden başlatın.

1
0
0
0
0
0
1
Yazıyı emoji ile değerlendir..

Yorumlar (1)

  • avatar
    Çağdaş Atakan

    En kaliteli ücretli ve ücretsiz VPN hizmetlerini, güvenlik, hız, gizlilik, fiyatlandırma ve kullanım kolaylığına göre sürekli inceliyoruz. Detaylı analizler sonunda, en iyi vpn servislerini seçip tavsiyelerde bununan Estonya merkezli bir Türk şirketiyiz. Linkimizi içeriğinize ekler misiniz? https://vpnbedava.com/vpn-incelemeleri

    Cevapla
Yorum Yaz

Spam kodu: captcha

Kapatmak için ESC tuşuna basın