WordPress’te Online Kurs veya Ders Sistemi Ücretsiz Nasıl Oluşturulur ve Satılır
Blogunuzu bir işletmeye dönüştürmenin en karlı yollarından biri, online bir kurs oluşturmak ve satmaktır. Bu kılavuzda, WordPress’i kullanarak ücretsiz bir online kurs veya ders sisteminin nasıl kurulacağını ve blogunuzdan karlı bir gelir elde etmenin yollarını göstereceğiz.
Birçok blogcu, bloglarından online kurslar satarak yüz binlerce dolar kazanmayı başardı. Belirli bir konuda bilgi veya deneyiminiz varsa, blogunuzu pasif bir gelir kaynağına dönüştürürken bu bilgiyi paylaşmak için bir kurs oluşturabilirsiniz.
Zor bir süreç gibi görünse de, WordPress ile çevrimiçi bir kurs oluşturma aslında oldukça kolay ve ücretsiz! Size nasıl yapıldığını göstereceğiz.
Online Kurs için Neden WordPress Kullanılmalı?
Genellikle, derslerinizi oluşturup satmak ve öğrencilerinizi yönetmek için çevrimiçi bir LMS (Öğrenim Yönetim Sistemi) platformu kullanmanız gerekir. Ancak bu platformlar pahalı aylık abonelikler ve platform ücretleri ile birlikte geliyor.
WordPress kullanırken, öğrencilerinize zorluk yaşamadan sorunsuz bir online öğrenme deneyimi sunmak için aylık abonelik ücretlerinden ve platform ücretlerinden kaçınabilirsiniz.
Bu işi yapmak için kullanabileceğiniz birçok harika WordPress LMS eklentisi vardır. Premium eklentiler daha iyi özellikler sunar ve bir kerelik fiyatlarla gelir. Premium bir eklenti almak istemezseniz, göz önünde bulundurabileceğiniz birkaç ücretsiz eklenti var.
Bunun için harcama yapmak istemiyorsanız, ücretsiz bir seçenek kullanın.
En iyi Ücretsiz WordPress LMS Eklentileri
WordPress'te bir avuç ücretsiz LMS eklentisi bulunmaktadır. Bununla birlikte, çoğu ya eskidir ya da kötü özellikler sunar. Bu eklentiler şu anda mevcut en iyi ücretsiz seçeneklerdir.
1. LearnPress
LearnPress en popüler, ücretsiz, kararlı ve muhtemelen düzenli olarak güncellenen tek ücretsiz LMS eklentisidir. Aynı zamanda güzel bir tasarımla birlikte gelir ve hatta size kurslarınızın tasarımını kişiselleştirmek için temaları kullanma yeteneği verir ve öğrencilerinize daha iyi bir deneyim sunar. PayPal entegrasyonuyla metin, video ve quiz tabanlı kurslar oluşturmanıza olanak sağlar. Eklenti Stripe ve 2Checkout entegrasyonu ile kullanılabilir.
2. LifterLMS
LifterLMS, modern bir tasarıma ve etkili bir online öğrenme platformu oluşturmak için birçok özelleştirme seçeneğine sahip daha yeni bir WordPress LMS eklentisidir. Bu eklenti ayrıca, premium eklentilerle işlevlerini genişletme imkanı sunar.
MasterStudy LMS, WordPress'te bir öğrenme yönetim sistemi kurmak için kullanabileceğiniz bir başka ücretsiz eklentidir. Bu eklenti metin, video ve slayt gösterisine dayalı öğrenme programları oluşturmanıza izin verir ve ödemeleri kabul etmek için PayPal ve Stripe ile entegrasyon sunar.
4. CoursePress
CoursePress, okullar ve kolejler için en uygun ücretsiz bir LMS eklentisidir. Otomatik değerlendirmeler, raporlama, derecelendirme ve diğer kullanışlı özellikleri içeren sınırsız kurs oluşturmanıza olanak sağlar.
Etkili Bir Çevrimiçi Kursun Temel Öğeleri
Öğrenme yönetim sistemini kurmaya başlamadan önce, online kursunuz için tamamen hazırlanmış bir içerik planınız olduğundan emin olun.
Çevrimiçi kurs oluşturmak, blog yazısı oluşturmakla aynı değildir. Çevrimiçi kurslar, dikkatli planlama, doğru içeriğin bir kompozisyonunu, ödevleri ve birbirleriyle bağlantı kuran akıcı dersleri gerektirir.
Bir çevrimiçi kurs, öğrencilerinizin belli bir süre boyunca dikkatlice çalışacakları bir şeydir. Bu da, kursunuzdaki her dersin, öğrencilerin kur boyunca tamamen meşgul olmalarını sağlamak için bilgilendirici ve eğlenceli içeriklerle dolu olması gerektiği anlamına gelir.
Harika bir çevrimiçi kurs genellikle aşağıdakileri içeren multimedya içeriğinden oluşur:
- Video Dersleri (YouTube videolarını derslere gömebilirsiniz)
- Metin içeriği
- Slayt Gösterileri (SlideShares slaytlarını derslere gömebilirsiniz)
- Sınavlar
- İndirilebilir içerik (PDF, raporlar, vaka çalışmaları vb.)
- Ödevler ve final testleri.
LearnPress Nasıl Kurulur?
WordPress'te öğrenme yönetim sistemini kurmak için LearnPress kullanımını anlatacağız. LearnPress en yeni kullanıcı dostu arayüze sahiptir ve kurulumu oldukça kolaydır.
LearnPress'i kurmak için, sadece WordPress yönetici panelinize giriş yapın ve Yeni eklenti ekle sayfasına gidin.
Arama çubuğuna LearnPress yazın ve eklentiyi etkinleştirmek için Yükle ve Etkinleştir'i tıklayın.
Not: Zorunlu olmamakla birlikte, LMS eklentinizi yeni bir WordPress kurulumuna kurmanızı öneririz. Bu, blogunuzu ve kurs platformunuzu ayrı tutarken, kurslarınızı, öğrencilerinizi ve satışlarınızı yönetmenizi kolaylaştıracaktır.
Çoğu WordPress barındırma sağlayıcısının, aynı sunucuda birden fazla web sitesi oluşturmanıza olanak sağlayan uygun planları vardır. Sadece bir alt domain adı kullanın (örneğin: kurs.yourname.com) ve yeni bir kurulumda kurun.
LearnPress Nasıl Yapılandırılır?
LearnPress'i kurduktan ve etkinleştirdikten sonra, eklenti kurulum sihirbazı ile ilk kurulum sürecinde size rehberlik edecektir. Bu, tüm süreci yeni başlayanlar için daha kolay hale getiren eklentinin en iyi özelliklerinden biridir.
Kurulum sihirbazı para biriminizi yapılandırmanıza, kurslarınıza, profilinize ve çıkış sayfalarına statik sayfalar oluşturmanıza, ödemeleri kabul etmek için PayPal'ınızı ayarlamanıza ve öğrenciler ve öğretmenler için e-posta bildirimlerini etkinleştirmenize yardımcı olacaktır.
Kurulum sihirbazının sonunda sizden bir örnek kurs kurmanızı ya da yeni bir kurs oluşturmanızı ister. Bir LearnPress kursunun nasıl göründüğünü görmek istiyorsanız, kurs içeriğinin bu eklentiyle nasıl oluşturulduğunu görmek için örnek kursu yükleyin.
Veya en baştan bir rota oluşturalım.
LearnPress ile Kurs Nasıl Oluşturulur?
Yeni bir kurs oluşturmaya başlamak için, WordPress yönetici paneli kenar çubuğundaki bağlantıya tıklayarak LearnPress eklentisi sayfasına gidin.
Dersler sekmesine gidin ve Yeni Ekle tıklayın.
Kursunuza bir başlık ve bir açıklama verdikten sonra, kursu yapılandırabilirsiniz. Bu, ders müfredatını tanımlamak, ders değerlendirme, fiyatlandırma anlamına gelir. Yayınla değişiklikleri kaydetmek için.
Kursunuzun dersleri ayrı ayrı oluşturulmalıdır.
Ders müfredatınızdaki tüm dersleri önceden tanımladıysanız, o dersler bu sayfada zaten mevcut olacaktır. Tek yapmanız gereken, kendi içeriğinizi eklemek için onları düzenlemek.
Veya yeni dersler ekleyebilir ve kursunuza geçebilirsiniz. Bir kursa yeni bir ders eklemek için, Kurslar sekmesine geri dönmeniz ve yeni kursu kurs müfredatına manuel olarak eklemek için kursu düzenlemeniz gerekir.
Ayrıca kursunuza Sınavlar da ekleyebilirsiniz. Bir sınav oluşturmak için önce Sınavlar sekmesinden bir sınav oluşturmanız ve ardından Sorular sekmesinden ayrı ayrı sorular oluşturmanız ve bunları doğru sınavlara atamanız gerekir. Ardından sınavın kendisi ders müfredatına atanabilir.
Son kurs sayfası bu şekilde görünecektir (daha güzel kurs sayfası tasarımları için premium bir tema kullanın).
Bu sayfa, öğrencilerin ders müfredatına göz atmalarını, her bölümdeki dersleri önizlemelerini ve doğrudan açılış sayfasından bir kursa kaydolmalarını sağlar .
LearnPress ayrıca LMS'inize daha fazla fonksiyon eklemek için birçok üstün Eklenti sunar. Çeşitli ders içeriği türleri, işlevleri, kredi kartı ödemelerini kabul etmek için 2Checkout ve WooCommerce ile entegrasyon ve daha fazlası dahil.
Kursunuzu Nasıl Satabilirsiniz?
Şimdi kursu tamamladığınızda, kursunuzun tanıtımını ve satışını başlatabilirsiniz. Ancak, satmaya başlamadan önce, bir LearnPress uyumlu WordPress teması alın.
Kurs açılış sayfalarınız ve ders sayfalarınız, LearnPress için optimize edilmiş bir eğitim WordPress temasını kullanırken çok daha profesyonel ve güzel görünecek.
Ve son olarak, insanların dersinizi almak için web sitenize akın etmeyeceğini unutmayın. Kursunuzu tanıtmak ve kurs açılış sayfanıza trafik çekmek için çok çalışmanız gerekir.
- Çevrimiçi kursu tanıtmak için e-posta listenizi kullanın.
- Kendi alanınızdaki diğer blog yazarlarıyla bağlantı kurun ve kursu tanıtmak için konuk blog kampanyası düzenleyin.
- Podcast röportajları yapın.
- YouTube videoları oluşturun.
- Facebook reklam kampanyalarını yürütün.
Sonuç
Gördüğünüz gibi, çevrimiçi bir kurs oluşturmak ve çevrimiçi öğrenme sisteminizi kurmak aslında kolay bir bölüm. Kursu teşvik etmek ve öğrencileri edinmek zor kısım olacak.
Ancak, çoğu işletmede olduğu gibi, kâr etmek için çok çalışmanız gerekir. Ücretsiz bir yazılım kullandığınızdan, cebinizdeki sermayenin bir kısmını, kursunuza öğrenci alma konusunda hızlı sonuçlar almanıza yardımcı olmak için etkili bir reklam kampanyasına veya konuk blog kampanyalarına yatırım yapabilirsiniz.
Yorumlar (0)