Image by upklyak on Freepik

En iyi Android Auto uygulamaları

Android Auto, tanıdık, akıllı telefon benzeri bir arayüzle aracınızın yerel bilgi-eğlence sisteminin yerine geçer. Kurulumu ve kullanımı kolaydır, ancak en iyi deneyimi elde etmek için üçüncü taraf Android Auto ile uyumlu uygulamaları yüklemek gerekir.

Android Auto, Android telefonunuzu sürüş sırasında kullanımı daha kolay ve daha güvenli hale getiren bir kontrol cihazıdır. Android Auto'nun kullanıcı arayüzü, Android kullanıcıları için tanıdıktır. Android cihazınızı sağlam bir USB kablosuyla aracınızın şarj bağlantı noktasına bağlayın ve aracınızın ekranındaki yönergeleri izleyin. Sistemi kurduktan sonra, direksiyonunuzdaki kısayolları kullanarak telefon çağrılarını cevaplayabilir, adım adım yol tarifi alabilir ve hatta gelen mesajları dinleyebilirsiniz.

Şu anda çoğu araba Android Auto'yu destekliyor ve Android Auto, işe gidip gelmenizi daha kolay, daha güvenli ve daha keyifli hale getiren mobil uygulamaları görüntülemek için arabanızın bilgi-eğlence sistemini kullanır.

İşte en iyi Android Auto uygulamaları.

Android Auto ile uyumlu multimedya uygulamaları

Yolculuğu daha keyifli hale getiren, Android Auto için en iyi multimedya uygulamaları.

1. Spotify

En popüler müzik dinleme uygulamalarından biri olan Spotify, sevdiğiniz tüm müziklere arabada da erişmenizi sağlar. Son parçalar, albümler, çalma listeleri ve daha fazlasını içeren kitaplığınıza erişmek için sol paneli dışarı kaydırın. En iyi sonuçları elde etmek için, araba sürerken ekranda dolanmamak için en sevdiğiniz müziklerden oluşan bir çalma listesi oluşturmanızı öneririz.

Oynatıcıdaki oka dokunarak mevcut şarkıyı kitaplığınıza eklemek, parça için radyo başlatmak ve çalma sırasını görüntülemek için ekstra kontroller göreceksiniz. Spotify'ın Premium aboneliklerinden birine sahip değilseniz mobil uygulamada yalnızca karışık çalma modunu kullanabileceğinizi unutmayın.

YouTube Music Premium hesabınız yoksa Android Auto'da YouTube Music sınırlı özelliklere sahiptir. Abone olursanız, tam müzik kataloğuna, radyoya ve daha fazlasına erişebilirsiniz. Ancak ücretsiz hizmet de kullanılmaya değer: kendi müzik kitaplığınıza kolay erişim sağlar.

YouTube Music, eski Google Play Müzik gibi 100.000 adede kadar kendi müzik parçanızı yüklemenize olanak tanır. Kitaplığınıza girdikten sonra bunları internet bağlantınızın olduğu her yerde dinleyebilir veya çevrimdışı oynatmak için indirebilirsiniz.

Telefonunuzun hafızasında tutmak istemediğiniz büyük bir MP3 kitaplığınız varsa, bu harika bir seçenektir.

Arabada farklı bir şeyler mi dinlemek istiyorsunuz? Video oyunu müziklerini seviyorsanız, Rainwave hakkında bilgi sahibi olmaktan mutluluk duyacaksınız. Android'de ücretsiz olarak sunulan en iyi video oyunu müzikleri için radyo hizmetidir. Yalnızca remiksler, chiptune ve oyun müziği dahil olmak üzere beş farklı istasyon arasından seçim yapabilirsiniz.

Android Auto bileşeni basittir, ancak arabaya odaklanmak ve müzikal ufkunuzu genişletmek istiyorsanız harikadır.

4. Poweramp

Onlarca müzik dinleme uygulaması var, ancak yerel müzik çalarlar, özellikle iyi olanlar, daha nadir bulunan bir türdür. Bu listenin başında Poweramp var. 2019'dan beri Android Auto desteği sunuluyor ve net tasarımı ve harika EQ'su sayesinde çok iyidir. Ayrıca FLAC'ler de dahil olmak üzere hemen hemen her formatı çalar, bu da onu mükemmel ses sistemlerine sahip müzik tutkunları için mükemmel bir oynatıcı yapar.

Yerleşik mükemmel 10+ bantlı grafik ekolayzır ile FLAC koleksiyonunuz için mümkün olan en iyi deneyimi elde etmenizi sağlayacaktır. Tam uygulamayı 15 gün boyunca ücretsiz olarak deneyebilirsiniz.

Android Auto ile uyumlu radyo uygulamaları

Araba sürerken müzik yerine radyo dinlemeyi mi tercih ediyorsunuz? Android Auto, radyo istasyonlarının keyfini çıkarmak için çeşitli uygulamalara sahiptir.

 

Android Auto üzerinden radyo dinlemeyi düşünüyorsanız, TuneIn Radio hepsi bir arada bir radyo uygulamasıdır ve AM, FM ve internetten 100.000'den fazla radyo istasyonu sunar. Buna haber istasyonları, popüler podcast'ler ve canlı sporlar dahildir.

Uygulama, Android Auto desteği sunar ve mevcut tüm bu istasyonlarla, araba sürerken radyo dinleyebilirsiniz. İstasyon seçimi, çoğu araba radyosunda yerleşik olandan daha iyidir, bu nedenle, araba sürerken dünyanın dört bir yanından müzik dinlemekten hoşlanıyorsanız, mutlaka indirin.

Heart Radio, dünyanın her yerinden radyo istasyonlarını dinlemenizi sağlar. Radyo dinlemeyi seviyorsanız, ancak yerel seçime takılıp kalmak istemiyorsanız, bu Android Auto uygulaması tam size göre. Heart Radio'nun kullanımı ücretsizdir, ancak premium sürümü, biraz seçici olmak istiyorsanız sınırsız sayıda şarkı arasından seçim yapmanıza olanak tanır.

Android Auto ile uyumlu Podcast, haber ve sesli kitap uygulamaları

Müzik ve radyo dışında bir şey istiyorsanız, diğer medyalar için en iyi uygulamaları aşağıda bulabilirsiniz.

7. Audible

 

Bazıları için uzun bir araba yolculuğunda iyi bir kitap okumaktan daha tatmin edici bir şey yoktur. Tabii ki, bunu gerçekten direksiyon başında yapamazsınız, ancak bu, en son çok satanlara kendinizi kaptıramayacağınız anlamına gelmez. Audible, Amazon'dan mükemmel bir sesli kitap uygulamasıdır. Normal Audible hizmeti harika ve Android Auto ile entegrasyonu oldukça iyi sonuç veriyor. Bir abonelik ücreti var, ancak yeni kullanıcılar için ücretsiz bir deneme sürümü mevcuttur.

Play Store'da podcast oynatıcı sıkıntısı yok, ancak Android Auto ile uyumlu çalışan ve aynı zamanda özelleştirilebilir bir şey arıyorsanız, Podcast Addict mükemmel bir seçimdir. Kolay gezinme için Android Auto'ya özgü bir kullanıcı arayüzüne sahip olursunuz ve gözünüzü yoldan ayırmamak için ihtiyaç duyduğunuz yerde olduklarından emin olmak için ekran düğmelerinin yerleşimini özelleştirebilirsiniz. Ayrıca onlarca popüler podcast'e erişebilirsiniz, ayrıca uygulama abonelik yoluyla kaldırılabilen reklamlar içerir.

Podcast bağımlıları için PocketCasts, eleştirmenlerce en çok beğenilen akıllı telefon uygulamalarından biridir ve Android Auto için uyarlandığını biliyor muydunuz? Aracınızla eşleştirildiğinde, kontrol panelinizden podcast'lere göz atabilir ve oynatmayı/duraklatmayı kontrol edebilirsiniz. Özellikle uzun bir yolculuk için podcast'lerden oluşan bir çalma listesi de oluşturabilirsiniz, ancak bunu yola çıkmadan önce telefonunuzdan yapmanız gerekir.

Podcast Republic en sevdiğiniz programları bulmak, yönetmek ve oynatmak için harika bir seçenektir.

Mobil veri kullanımını azaltmak için, uygulamayı Wi-Fi'ye bağlıyken yeni bölümleri otomatik olarak indirecek şekilde ayarlayın. Bunun gibi her türlü kullanışlı ayarı uygulamanın seçeneklerinde bulacaksınız.

Android Auto ile uyumlu Mesajlaşma Uygulamaları

Mesajlaşırken araba kullanmak doğal olarak tehlikelidir, ancak Android Auto belirli mesajlaşma servislerinin temel özelliklerini destekler. Bunlarla yeni mesajlar gönderebilir, gelenleri dinleyebilir veya otomatik cevaplar gönderebilirsiniz.

Müzik uygulamalarında olduğu gibi, bu mesajlaşma uygulamalarının Android Auto'nun menülerinde hiçbir yerde görünmeyeceğini unutmayın. Uyarıları Ana ekranda gösterecekler, ancak bunları herhangi bir menüden açmak için dokunamazsınız.

11. Messenger

Messenger'ın Android Auto ile entegrasyonu, insanların sesli komutları kullanarak mesajları dinlemesine ve yanıtlamasına olanak tanır. Android cihazınızda Messenger yüklüyse, Android Auto mobil uygulaması veya desteklenen araç ekranı aracılığıyla mesajları dinleyebilir ve yanıtlayabilirsiniz.

Android Auto, mesajlarınızı sizin için oynatır, mesajın yüksek sesle okunması için hoparlör simgesine dokunmanız yeterlidir. Sürücüler, Messenger'da bir arkadaşına yanıt vermek veya mesaj göndermek için Android Auto'ya sesli komutlar verebilir. Yazmak söz konusu değil. Bu mesajı hızlı bir şekilde yanıt olarak göndermek ve arkadaşlarınıza neden hemen düzgün bir yanıt gönderemediğinizi bildirmek için "Şu anda araba kullanıyorum" düğmesine de dokunabilirsiniz. Sürüş sırasında hiç mesaj almak istemiyorsanız, her zaman Facebook Messenger'dan çıkış yapabilirsiniz.

12. WhatsApp

Bu popüler mesajlaşma uygulaması, sürücülere eller serbest mesaj alma ve gönderme yöntemi sunar. Android Auto ile birlikte kullanıldığında, aracınızın ekranında göründüğü şekliyle mesaja dokunabilir, ardından yanıt hazırlamak ve göndermek için sesinizi kullanabilirsiniz. O sırada navigasyon veya başka bir uygulama kullanıyorsanız, mesajlar, ekranınızın üst üçte birlik bölümünde görünür, böylece uygulama ekranlarını değiştirmeden yanıtınızı oluşturabilirsiniz.

Uygulama arama bekletmeyi destekler, böylece başka bir görüşmedeyken gelen bir aramayı kabul etmeyi seçebilirsiniz. Grup sesli aramaları artık 32 katılımcıya kadar destekliyor ve güncellenmiş bir arayüz içeriyor. Gizlilik ayarları, sizi kimlerin gruplara ekleyebileceğini kontrol etmenizi sağlar.

13. Telegram

Aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda mesajlaşma uygulaması var ve birçoğu Android Auto ve Google Asistan ile çalışıyor. Sürekli olarak öne çıkan seçim ise Telegram. Mesaj göndermek hızlıdır, her şey şifrelenmiştir, tüm içerik hesap genelinde senkronize edilmiştir (böylece PC'den Android'e geçerken kaldığınız yerden devam edebilirsiniz), yerel bir PC uygulaması vardır (burada bir web uygulamasına gerek yoktur) ve siz mesajlarınızı istediğiniz zaman silebilir. Ayrıca, uygulama sürekli güncellenmektedir.

Burada beğenilecek çok şey var ve Telegram, Google Asistan ile birlikte Android Auto ile iyi çalıştığından, sürüş sırasında kolaylıkla eller serbest kalabilirsiniz.

Android Auto ile uyumlu navigasyon uygulamaları

Android Auto'daki diğer birincil uygulama kategorisi navigasyondur. Bu alandaki en iyi seçimlere bakalım.

Navigasyon uygulamalarının en eskilerinden Google Haritalar'ı bu listeye eklemeden, en iyi Android Auto uygulamalarının listesini tamamlayamazdık. Haritalar, Android Auto ekosisteminin çok önemli bir parçasıdır ve düzenli olarak araç kullanıyorsanız muhtemelen sonunda en çok kullanacağınız uygulama olacaktır.

Haritalar'ı açmak ve gitmek istediğiniz yere gitmek için Android Auto'da Navigasyon simgesine dokunun. Bir hedef seçmek için sesli komutları kullanın veya Hedefi Ayarla kutusuna dokunun veya çevrenizdeki trafiği görmek için uygulamayı açık bırakın.

Google Haritalar'ın Android Auto sürümü, araya çok fazla karmaşa girmeden gezinmeyi kolaylaştıran basitleştirilmiş bir arayüz kullanır. Bazı insanlar için Waze ve Google Haritalar arasındaki karar kişisel tercihe bağlıdır. Bize göre ikisi de iyidir.

Waze kendi başına mükemmel bir navigasyon uygulamasıdır ve halen aktif olarak geliştirilmektedir. Waze, Android'in Konum Hizmeti ve 100 milyon güçlü kullanıcı tabanından alınan gerçek zamanlı bilgilerin bir kombinasyonu tarafından desteklenmektedir. Bu, sürücülerin verimli rotalar seçmesine olanak tanır. Bu yüzden Google hizmeti satın aldı.

Rota önerilerinde inşaat işleri ve trafiği hesaba katmak söz konusu olduğunda dünyanın en iyi uygulamalarından biridir. Ayrıca kazalar ve beklenmeyen gecikmeler hakkında güncel bilgiler sağlayabilir.

Waze, Android Auto ile iyi entegre olur ve hatta uygulamaları içeriden başlatabilirsiniz. Android Auto ile de tamamen uyumludur ve mükemmel bir seyahat arkadaşıdır.

Android Auto ile uyumlu diğer uygulamalar

 

Android Auto söz konusu olduğunda, çok sayıda otomatik iş odaklı uygulama beklersiniz ve aradığınız şeye bağlı olarak seçenekler bazen zayıf olsa da, Autovaras notlar alıp takip etme sayesinde göze çarpar. Bir sonraki araç muayeneniz, sigortanızın ne zaman dolacağı veya bir sonraki araç bakımının ne zaman olduğu gibi tarihler girin. Bu çok ihtiyaç duyulan bilgileri içeren bir ekrana her zaman erişebileceksiniz, böylece aracınızla ilgili tüm önemli anları kaçırmazsınız.

Autovaras basit bir uygulama olabilir, ancak kesinlikle yararlıdır ve herhangi bir ücret olmadığı için kurulumu ücretsiz olarak yapabilirsiniz.

0
0
0
0
0
0
Yazıyı emoji ile değerlendir..

Yorumlar (0)

    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan siz olun!
Yorum Yaz

Spam kodu: captcha

Kapatmak için ESC tuşuna basın