Image by benzoix on Freepik

En güvenilir APK siteleri

Google Play Store’da istediğiniz uygulamayı bulamıyor musunuz? Bu güvenilir APK siteleri, Android telefona Google Play Store olmadan APK indirmenizi sağlar. Şimdi en güvenli APK indirme sitelerine göz atalım.

Android cihazınızı kullanırken, uygulama indirmek için Google Play Store'dan farklı bir yere bakmanız gereken bir durum neredeyse hiç olmaz. Aradığınız uygulamanın Play Store'da bulunmadığı nadir durumlarda, istediğiniz APK'yı bulmak için her zaman üçüncü taraf mağazalara başvurabilirsiniz. Ancak bu mağazalardaki uygulamalar kötü amaçlı yazılımlar içerebilir. Google, Play Store'daki güvenliği sıkı tutmak için Play Protect'i kullanırken, her üçüncü taraf uygulama indirme sitesi aynı güvenliği sağlamaz. Bugün size güvenli APK indirme siteleri için en iyi 10 web sitesini sunuyoruz.

APK nedir?

APK, Android dosya biçimidir. Android Package Kit'in kısaltması olan bu terim, Android uygulamalarının dağıtılmasının ve yüklenmesinin birincil yoludur. Google Play'den bir uygulama indirdiğinizde, arka planda bir APK dosyası indirip çalıştırıyorsunuz, ancak APK'nın kendisine erişiminiz yoktur.

APK dosyaları, uygulamaları sisteminize yüklediğinden ciddi bir güvenlik tehdidi oluşturabilir. Kötü niyetli bir kişi, APK'yı siz yüklemeden önce değiştirebilir, ardından kötü amaçlı yazılımı yüklemek ve çalıştırmak için onu dijital bir Truva atı olarak kullanabilir.

Bu nedenle kullandığınız sitenin güvenilir olduğundan emin olmanız gerekmektedir. Tüm APK'ları kapsamlı bir şekilde incelemeli ve bir güvenlik testinden geçirdiğinizden emin olun.

APK indirme sitelerinden indirdiğiniz dosyaların güvenli olup olmadığını kontrol etmek için Trend Micro Mobile App Reputation Service sitesini kullanabilirsiniz. Bu site, indirdiğiniz APK dosyasının güvenli olup olmadığı hakkında size bilgi verecektir.

1. APKMirror

APK Mirror, kullanıcıların Android akıllı telefon ve tabletler için APK indirebilcekleri en iyi APK sitesidir. APK Mirror, popüler Android haber sitesi Android Police'i kuran kişiler tarafından kontrol edilmektedir. Şüpheli etkinlikleri önlemek için platformdaki her APK dosyasını kontrol ederler.

Doğrulanmış geliştiricileri tanımlamak için kriptografik imzalar kullanır ve kopyaları kısıtlar. Daha yeni uygulamalar için imzayı aynı geliştirici tarafından mevcut diğer uygulamalarla eşleştirmeye çalışır.

Eşleşme başarılı olduğunda, uygulama yeşil etiketle etiketlenir. İmzanın eşleşmemesi durumunda, APK Mirror aynı uygulamayı diğer mağazalarda arar ve sitelerindeki yüklemeyle karşılaştırır. Bir eşleşme elde edemezse, geliştiricilerle iletişime geçer. APK Mirror, doğrulama öncesinde herhangi bir APK yayınlamaz. Sonuçta APKMirror, geçerliliğini doğrulayamadığı bir APK dosyasını yayınlamaz.

APKMirror'dan yüklediğiniz bir uygulama, cihazınıza yükledikten sonra Google Play'den bir güncelleme alırsa, otomatik olarak en son sürüme yükseltilir.

2. APKPure

APKPure, başka bir mükemmel Android APK indirme sitesidir ve APK Mirror için sağlam bir rakiptir. APKPure, barındırdığı uygulamaların doğruluğunu onaylamak için kriptografik imzalar kullanır. Ayrıca, sitesine tehlikeli APK yüklenmediğinden emin olmak için SHA1 sertifikasını kullanır. APKPure, mod uygulamalarına izin vermez.

Uygulamaların yeni sürümleri için kriptografik imzalar, daha önce yayınlanmış sürümlerle eşleşmelidir ve tamamen yeni uygulamalar, aynı geliştiricinin diğer yazılımlarıyla eşleştirilir. APKPure'ın bir uygulamanın güvenliği veya kökeni hakkında şüpheleri varsa, şirket onu sitede yayınlamaz.

APKPure, ekran görüntülerini, uygulama açıklamalarını ve genel meta verileri doğrudan Google'dan alır.

Daha eski bir sürüme geri dönmek istemeniz durumunda (özellikler veya hatalar nedeniyle) önceki uygulama sürümlerinin bir listesi de vardır.

APKPure ayrıca bir Android uygulamasına sahiptir. Uygulamayı yüklediğinizde Google Play'in yerini alabilir.

APK Downloader tarafından kullanılan APK dosyalarının çoğu doğrudan Google Play mağasından gelir. Google Play Store yalnızca güvenli uygulamalar içerdiğinden, kullanıcılar APK-DL'ye güvenebilir. Web sitesi tasarımı minimaldir ve gezinmesi kolaydır, bu da onu daha kullanıcı dostu APK indirme web sitelerinden biri yapar. Asıl sorun, içerik oluşturucuların onu güncel tutmamış olmalarıdır. Buna rağmen, güvenli Android APK'larını indirmek için en iyi APK siteleri arasında yer almaya devam ediyor.

4. Aptoide

En büyük APK indirme sitelerinden biri olan Aptoide, 2011 yılında kuruldu. Şu anda dünya çapında 300 milyondan fazla kullanıcısı var ve kataloğunda 1 milyon uygulama barındırıyor. Aptoide, rakipleri arasında en iyi kötü amaçlı yazılım tespit sistemlerinden birine sahip olduğunu iddia ediyor. Japonya'daki Waseda Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre en güvenli üçüncü taraf uygulama mağazası olarak derecelendirildi.

Aptoide, mağazasında barındırılan uygulamalardaki kötü amaçlı yazılımları tanımak için bir dizi araç kullanır. Bunu takiben, uygulamalar ayrıca Aptoide'nin "Kalite Ekibi" tarafından manuel olarak taranır.

5. F-Droid

F-droid, Google Play Store'a harika bir alternatif olan ücretsiz ve açık kaynaklı bir uygulama mağazasıdır. Google Play Store'dan farklı olarak, F-droid'den indirmek için bir hesap kullanarak oturum açmanız gerekmez.

F-Droid, bağımsız geliştiriciler tarafından oluşturulan çok çeşitli uygulamalar, araçlar ve oyunlar sunan web sitelerinden biridir. Ücretsiz, açık kaynaklı programları denemekten hoşlananlar için bir cennettir. Rakip sitelere göre ana avantajı, oldukça pratik olan açık kaynaklı programlar sağlamasıdır. Ayrıca, uygulamalarınızı indirmeyi ve yönetmeyi kolaylaştırmak için bir Android uygulaması da vardır.

F-droid'de, Google Play Store'da bulunmayan çok çeşitli açık kaynaklı uygulamalar bulabilirsiniz.

6. ApkMonk

APKMonk, web sitesinde kapsamlı bir uygulama ve oyun koleksiyonu sunar. Düzenli kötü amaçlı yazılım kontrolleri gerçekleştirir ve sorunlu uygulamaları ayıklar. APKMonk'ta bir uygulamanın önceki birden çok sürümünü de bulabilirsiniz. Bu uygulamaların meta verileri doğrudan Google Play Store'dan alınır.

Site, özellikle oyun uygulamalarına odaklanıyor ve şu anda trend olan oyunlar sitenin ana sayfasının merkezinde yer alıyor.

Sitede, Google Play Store'dan alınan meta verilerini, uygulamanın resimlerini ve mağazadaki orijinal sayfaya giden bağlantıları görürsünüz. Site, bir uygulamanın platformuna girmesine izin vermeden önce kendi kötü amaçlı yazılım kontrollerini gerçekleştirir.

Normal uygulamaları indirmek için APKMonk'u da kullanabilirsiniz.

7. ApkHere

APKHere, Google Play Store'da yayınlanmayan çok sayıda uygulamaya erişim sağlar. Bölge kilidi nedeniyle Google Play Store'dan indiremediğiniz onlarca uygulamayı bu web sitesinde birkaç farklı dilde bulabilirsiniz.

İndirebileceğiniz pek çok İngilizce içerik var, ancak Almanca APK'lar, Çince APK'lar, Rusça APK'lar ve çok daha fazlasını da bulacaksınız.

APKHere'deki APK'lar güvenli olsa da, bazı uygulamaların güvenliğini garanti edemeyiz. Çin ve Rusya, sağlam güvenlik ve gizlilik uygulamalarıyla tanınmazlar, bu nedenle bunlardan herhangi birini cihazınıza yüklemeden önce dikkatli olmalısınız ve kendi araştırmanızı yapmalısınız.

8. Softpedia

Romanya merkezli Softpedia, teknoloji ile ilgili her şey için kapsamlı bir sitedir. Web sitesi, yalnızca Android için değil, aynı zamanda Windows, Linux ve Mac için de bir çok uygulama ve yazılım sağlar. Bunun da ötesinde, web sitesinde ayrıca tüm teknik sorgularınızı kapsayacak bir haber ve inceleme bölümü de vardır.

9. AppsApk

Web sitesinin kullanımı basit ve pratiktir. Herhangi bir ücretsiz Android uygulamasının en son sürümlerini indirmenin en hızlı ve en basit yöntemini sunar. Web sitesi yalnızca Google Play Store aracılığıyla erişilebilen uygulamaları barındırır; değiştirilmiş herhangi bir dosya içermez. Ücretsiz çevrimiçi APK indirici, orijinal/saf APK'yı hiçbir değişiklik yapmadan doğrudan Google sunucularından indirir.

10. APK4Fun

APK4Fun'da milyonlarca uygulama ve oyunu ücretsiz olarak indirebilirsiniz. APK4Fun, inanılmaz derecede hızlı ve ücretsizdir. Uygulamanın teklifleri, incelemelerden güncellemelere kadar Google Play Store'dakilerle aynıdır. Mükemmel kullanıcı arayüzü sayesinde, kullanıcılar aradıklarını kolayca bulabilirler. Kullanıcı arayüzü sayesinde, kullanıcılar gerekli APK'ları daha hızlı ve etkili bir şekilde bulabilir.

0
0
0
0
0
0
Yazıyı emoji ile değerlendir..

Yorumlar (0)

    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan siz olun!
Yorum Yaz

Spam kodu: captcha

Kapatmak için ESC tuşuna basın