Koçluk Eğitimi Nedir?

Koçluk Eğitimi

Koçlar, kişilerin kendi en iyilerini elde etmelerine, profesyonel hayatlarında da başarılı olmalarına yardımcı olurlar. Koçluk, deneyimler yoluyla gelişimi gerçekleştirmeyi hedefler. Bilgileri karşı tarafa aktarmak ile bilginin edinilmesine yardımcı olmak birbirinden tamamen farklı iki olgudur. Koç yardımıyla kişiler bilgiyi edinme ve bunları hayatlarına uyarlama konularında becerilerini geliştirirler.

Bir konudaki başarısızlıkların nedenlerinin en büyüğü kişinin içsel süreçlerinden kaynaklanmaktadır. Bu nedenle kendini tanıma, düşünce ve tutumlarının hayatında nasıl bir etkiye sahip olduğunu fark etme çok önemlidir. Koç, kişiye doğru sorular sorarak bu farkındalığın elde edilmesini sağlar. Nedenleri anlaşılan sorunların çözümü böylelikle çok daha kolay olur.

Koç olmak için ne gereklidir?

Alanında uzman bir koç olmanın ilk koşulu doğru yerlerden koçluk eğitimi almaktır. Uluslararası Koçluk Federasyonu (ICF), koçluk alanında standartları belirleyen dünyada adı duyulmuş sayılı organizasyonlardan biridir. Profesyonel bir meslek olarak koçluğun en iyi şekilde icra edilmesi için kural ve aşamaları ortaya koyar.

ICF koçluk için ACC, PCC, ve MCC olmak üzere üç aşamalı bir unvan sitemi kullanır. Bu unvanlar koçların elde ettiği bilgi ve deneyimlerin göstergesidir. Dünyaca kabul edilen standartları ve profesyonelce oluşturulmuş sistemi ile ICF güven veren bir kuruluştur. Bu nedenle ICF onaylı sertifika veren koçluk eğitimi kurumları koçluk yapmak isteyen kişiler için doğru tercih olacaktır.

Fatih Elibol MCC unvanına sahip bir ICF koçudur. Türkiye’deki en deneyimli koçlardan birisi olarak İstanbul’da koçluk hizmetlerini ve koçluk eğitimlerini gerçekleştirmektedir. Bu hizmetlerinden yararlanmak veya daha fazla bilgi almak için 0850 441 71 27 telefondan randevu alabilirsiniz

0
0
0
0
0
0
Yazıyı emoji ile değerlendir..

Yorumlar (0)

    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan siz olun!
Yorum Yaz

Spam kodu: captcha

Kapatmak için ESC tuşuna basın