Genel & Yaşam

Güvenilir ve uygun fiyatlı bir ev internet bağlantısı mı arıyorsunuz? Bu kadar çok seçenek mevcutken, nereden başlayacağınızı bilmek zor olabilir. Ne tür bir bağlantıya veya hıza ihtiyacınız olursa olsun, aralarından en uygun fiyatlı interneti bulmak önemlidir. Bağlantıda kalırken biraz da tasarruf etmek için bir kaç noktayı gözden geçirin.

DSL, Kablo ve Fiber Optik Karşılaştırması

DSL, kablo ve fiber, ev ağları için güvenilir hızlar sağlayabilen internet bağlantı seçenekleridir. DSL, en yaygın ve en uygun fiyatlı seçenektir, ancak aynı zamanda en yavaş olanıdır. Kablo, DSL'den daha yüksek hızlar sunar ancak daha pahalıdır. Fiber optik internet, 1000 Mbps'ye (1Gbps) varan indirme hızlarıyla üç seçeneğin en hızlısıdır. Ayrıca hem kablodan hem de DSL'den daha pahalıdır.

İnternet bağlantısı seçerken bütçenizi ve ne tür çevrimiçi etkinlikler yapmayı planladığınızı göz önünde bulundurun. Video akışı yapmak veya çevrimiçi oyunlar oynamak sizin için önemliyse, fiber sizin için en iyi seçim olabilir. Yalnızca web sitelerine göz atmak ve e-postalarınızı kontrol etmek istiyorsanız, ihtiyaçlarınız için DSL veya kablo yeterli olacaktır.

Hangi bağlantı türünü seçerseniz seçin, bir hizmet planına kaydolmadan önce bağlantı türünün ihtiyaçlarınızı karşıladığından emin olun. Bölgenizde hangilerinin güvenilir hizmet sunan markaları değerlendirin.

Hız Gereksinimlerini Anlamak

İnternet hızları saniyede 1-1000 Megabit (Mbps) arasında değişir. Eviniz için bir internet planı seçerken en iyi kararı vermenize yardımcı olmak için, kullanımınıza bağlı olarak ne kadar hıza ihtiyacınız olduğunu anlamak faydalı olabilir. Bunun için hız testi yaptırmanız gerekir.

Federal İletişim Komisyonu (FCC), e-postaları kontrol etmek, internette biraz gezinmek ve müzik akışı yapmak için yeterli olan en az 25 Mbps indirme hızı önerir. Akışlı filmler veya HD video içeriği için FCC, en az 3 Mbps yükleme hızı önerir.

Evinizde kaç kişi internet kullanıyor? Her kişinin cihazı için en az 25 Mbps olmalıdır. Ek olarak, her cihazın da kendi tahsis edilmiş bant genişliği olmalıdır.

Çoğu kablo şirketi, ayda ortalama 58 ABD doları fiyatla 10-200 Mbps arasında değişen planlar sunar. Bu tür bir hizmetle, muhtemelen bir ev olarak tüm ihtiyaçlarınızı karşılamak için fazlasıyla yeterli hıza sahip olacaksınız.

En ucuz ev interneti için hız ve ev ihtiyaçlarınız için neyin gerekli olduğuna karar verdikten sonra doğru planı güvenle seçebilirsiniz!

İnternet hizmetlerini karşılaştırırken indirme hızları, veri sınırları gibi sunulan özellikleri ve akış veya oyun oynama gibi ek hizmetleri göz önünde bulundurun. Ayrıca her bir planın maliyetine ve geçerli olabilecek ek ücretlere bakın. Birçok sağlayıcı, uzun vadede paradan tasarruf etmenizi sağlayabilecek özel indirimler veya promosyonlar da sunar. Vodafone numara taşıma kampanyaları ile ihtiyaçlarınıza uygun paketlerle tanışmanızı sağlar. Hem ev interneti hem de mobil cihazınız için ihtiyacınız olan internete numara taşıma kampanyaları hakkında detaylı bilgi alarak ulaşabilirsiniz.