Genel & Yaşam

JustWatch nedir? JustWatch, hangi dijital platformda, hangi film veya dizinin olduğunu gösteren bir hizmettir. Tüm dijital platformlardaki dizi ve filmleri bir araya getiren bu hizmetin, ayrıca akıllı telefonlar için uygulamaları da vardır.

Gittikçe daha fazla sayıda dijital platform açılıyor ve tabi buna bağlı olarak, hangi hizmetin hangi dizi veya filmleri yayınladığını bulmakta giderek zorlaşıyor. JustWatch burada devreye giriyor.

JustWatch, tüm dijital yayın platformlarını tek bir uygulamada topluyor. Tek tek dizi ve filmlerin en son bilgilerini bir araya getiriyor ve hangi platformda hangi dizi ve filmlerin yayında olduğunu göstererek, bunlara hızlı bir erişim sağlıyor.

JustWatch nedir?

JustWatch, dijital yayın platformlarında bulunan çeşitli filmleri, dizileri ve diğer program türlerini bir araya getiren bir kılavuzdur. Herhangi bir tarayıcıda açabileceğiniz bir web sitesi veya iOS ve Android cihazlarında kullanılabilen bir akıllı telefon uygulaması vardır.

JustWatch, belirli bir hizmette neyin yayınlandığını basitçe göstermek yerine, neyin nerede mevcut olduğunu, hangi kalitede yayın yapıldığını, izlemenin ne kadara mal olacağını ve mevcut ödeme seçeneklerinin türünü gösterir (satın almak, kiralamak vb.).

En önemlisi, JustWatch'ın kullanımı ücretsizdir. Daha kişisel bir kullanıcı deneyimi için hesap oluşturabilirsiniz, ancak bir hesap oluşturmadan da kullanmak mümkündür.

Türkiye'de en iyi dijital platform hangisi?

Türkiye'de 2022'nin dördüncü çeyreği için dijital yayın platformları pazar paylarına ilişkin en yeni veriler aşağıdadır.

2022'nin 4. çeyreği için dijital platform pazar payları

Yerel dijital yayın platformu olan BluTV, dünya devi Netflix'e göre %10'luk bir farkla Türkiye pazarında liderliğini sürdürüyor. Disney+ ilk yılında üçüncü çeyreğe göre %2 artışla büyümeye devam etti. Prime Video da geçen çeyreğe göre büyüme göstererek Netflix ile arasındaki farkı %9'a kadar düşürdü.

Dijital yayın platformlarının 2022'de pazar payı gelişimi

Türkiye'de yayın hayatına yeni başlayan Disney+, Türkiye pazarında yükselen bir yıldız ve Haziran ayındaki lansmanından bu yana, geçtiğimiz yılı, pazarın %10'unu alarak kapatıyor. Prime Video, Ocak ayından bu yana %3 artışla 2022'de pazar payı kazanan diğer tek büyük oyuncu oldu. Bu kazanımların BluTV, Netflix ve Mubi üzerinde net bir etkisi oldu; her biri sırasıyla -%2, -%1 ve -%5 pazar payı kaybetti.

Tüm bu verilerin sağlandığı JustWatch, 120'den fazla ülkede 30 milyon kullanıcısı olan, en büyük uluslararası dijital yayın platformu kılavuzudur ve yasal olarak, nerede film, TV dizisi ve spor içeriği izleyebileceğinizi bulmanızı kolaylaştırır.

Not: Yazıda yer alan tüm istatistiki veriler ve grafikler JustWatch tarafından sağlanmıştır.