Genel & Yaşam

Dijital dönüşümün her alanda yaygınlaşması ile mali işlemler de eskisine göre çok daha hızlı ve kolay bir biçimde gerçekleşiyor. Geçtiğimiz yıllarda hizmete giren E Arşiv uygulaması sayesinde artık firmalar fatura oluşturmak için kağıda ihtiyaç duymuyor. İnternet sitesi üzerinden fatura oluşturmak, görüntülemek ve depolamak artık mümkün. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın web sitesinde giriş yaparak E Arşiv Uygulamasına erişebilir, faturalarınızı dijital ortamda kolayca oluşturabilirsiniz.

E Arşiv Uygulamasının Avantajları Nelerdir?

Dijital dönüşümün her alanında olduğu gibi elektronik ortamda oluşturulan faturalar da işletmeler için mali işlemleri çok daha kolay hale getirmiştir. E arşiv uygulaması zaman ve maliyet tasarrufu ile işletmelerin beğenisini kazanmıştır.

  • E arşiv fatura oluşturmak elle fatura kesmekten çok daha pratiktir. Özellikle art arda birden çok fatura oluşturmanız gerekiyorsa elle fatura kesmek zorlayıcı olabilir. Ancak e arşiv uygulaması sayesinde tüm bu işlemleri birkaç dakikada tamamlayabilirsiniz.
  • E arşiv uygulaması fatura oluşturmanın yanında dijital ortamda güvenle saklama imkanı da sunar. Oluşturduğunuz faturaları tarihe göre sıralayabilir ve görüntüleyebilirsiniz.
  • Elle fatura kesmek zaman alır, aynı zamanda kağıt maliyeti de oluşturur. Ancak dijital ortamda kesilen E Arşiv faturalarda böyle bir maliyet söz konusu değildir.
  • E arşiv uygulaması mali müşaviriniz için de diğer fatura çeşidine göre kolaylık sağlayacaktır.

E Arşiv Uygulamasını Kimler Kullanabilir?

Uygulama, yasal zorunluluğa sahip firmalar dışında diğer firmalar için de açıktır. Aşağıda sıralanan şartları sağlamıyor olsanız dahi e Arşiv uygulamasını kullanmak için başvuru yapabilirsiniz.

E Arşiv Uygulaması Kimlere Zorunludur?

İlgili kanunda E Arşiv uygulamasının hangi firmalar tarafından kullanılacağı net bir şekilde belirtilmiştir. Öncelikle, internet üzerinden satış yapan tüm firmalar için uygulama zorunludur. Ayrıca 5 milyon lira üzerinde brüt satışa sahip olan firmalar da E Arşiv uygulaması kullanmakla yükümlüdür.

E Arşiv Uygulaması Nasıl Kullanılır?

Uygulamayı kullanmak oldukça pratiktir. Firmanızın kendi sistemi üzerinden kullanabileceğiniz gibi bu alanda hizmet veren bir entegratör firmayla da işlemlerinizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle çok sayıda e arşiv faturası oluşturmak zorunda olan işletmeler için alanında deneyimli uzmanlarla çalışmak avantaj sağlayacaktır. Uzman ekip, sizin adınıza tüm işlemleri yürütecektir. Böylece, e arşiv uygulamasını verimli bir şekilde kullanabilirsiniz.