Genel & Yaşam

Araç sahiplerinin sıklıkla tercih ettiği aksesuarlardan birisi de cam filmidir. Araçların birçoğunda kullanılan cam filmleri, sürüş deneyimi ve konforunu artırmasıyla bilinmektedir.

Ancak cam filmi yaptırırken dikkat edilmesi ve uyulması gereken kurallar vardır. Cam filmi yaptırırken kaçıncı derece bir film kullanmanız gerektiği yasalarca belirlenmiştir. Yasaların dışına çıkarak cam filmi kullanılması sonucunda çeşitli cezai işlemlerle karşılaşabilirsiniz. Peki cam filmi nedir gelin detaylı bir şekilde birlikte inceleyelim.

Cam Filmi Nedir?

Araçlarda tercih edilen popüler aksesuarlardan biri olan cam filmi, termoplastik reçinesinden üretilen ince ve az geçirgen olan bir tabakadır. Araçların camlarına yapıştırılarak kullanılan cam filminin sürüş konforu ve kalitesi için birçok artısı vardır. Termoplastik tabakanın yani cam filminin altında bulunan yapışkan solüsyon sayesinde, cam filmi cama yapıştırılarak kullanılır. Cam filmi kaplamasının başarılı bir şekilde uygulanması için tercih edeceğiniz oto servisin bu konuda deneyimli ve işini kaliteli yaptığından emin olmanızda fayda vardır. Eğer siz de aracınıza uygun bir şekilde kaliteli ve güvenilir cam filmi kaplaması yaptırmak istiyorsanız Auto King teknik servislerinden kolaylıkla yardım alabilirsiniz.

Cam Filmi Faydaları Nelerdir?

Genellikle ışığı önlemek amacı ile kullanımı tercih edilen cam filminin işe yarar birkaç faydasını sizler için aşağıdaki gibi sıraladık.

  • Cam filmleri güneşten gelen zararlı ultraviyole ışınları filtreleyerek izolasyon görevi görüyor. Bu da araç koltuklarının veya gövde bölümünün renginin solmasını önlüyor.
  • Güneş ışığını engelleyerek yaz aylarında klimanın soğutma görevini daha kolay bir şekilde yerine getirmesine yardımcı oluyor.
  • Camın çizilmesini ve darbe aldığında kolaylıkla parçalanmasını önlüyor.
  • Sürücü ve yolcuları gölgeleyerek gizlilik ve mahremiyet sağlıyor. Bu aynı zamanda arabada bırakılan eşyaların görünür olmasını engelleyerek çalınma riskini de düşürüyor.

Cam Filmi Yaptırmak Yasal mıdır?

Cam filmi yaptırmanın yasak veya yasal olup olmaması hakkında birçok söylenti vardır. Cam filmi yaptırmak yasaldır ancak belirli kurallar çerçevesinde uygulanması gereken bir işlemdir. Belirlenen kurallara göre uygulanacak olan cam filminin ışığı en az %70 oranında geçirmesi gerekiyor. 1 numara cam filmi %85, 2 numara cam filmi ise %70 oranında geçirmektedir. Bu sebeple kullanılan cam filmleri sadece 1 ve 2 numaralı filmlerdir. Ayrıca hangi numara olursa olsun cam filmlerinin ön camlarda kullanılmaması gerektiği de başka dikkat edilmesi gereken bir konudur.