Ogznet.com
Image by Tumisu from Pixabay

Google Analytics hemen çıkma oranı nedir? Nasıl düşürülür?

Web sitenizde yüksek bir hemen çıkma oranı sorunu yaşıyorsanız ve sitenizdeki ziyaretçileri nasıl daha uzun süre sitede tutacağınızı öğrenmek istiyorsanız okumaya devam edin.

Bir ziyaretçi, sitenizdeki bir sayfayı görüntüledikten hemen sonra ayrılıyorsa, büyük olasılıkla sitenizde istediği şeyi bulamadı veya kötü bir deneyim yaşadı (reklam gösterimleri vs. nedeniyle). Bu, hemen çıkma oranının yüksek olmasına neden olur. Hemen çıkma oranı; tek bir sayfayı görüntüledikten sonra web sitenizden ayrılan ziyaretçilerin yüzdesidir.

Hemen çıkma oranı nasıl belirlenir?

Hemen çıkma oranı verileri doğrudan Google Analytics'ten alınır. Hemen çıkma oranınızı, analiz bölümünüzdeki KitleGenel Bakış sayfasında görebilirsiniz.

Google Analytics - Hemen çıkma oranı verileri

Hemen çıkma oranını düşürmek için okumaya devam edin ve aşağıda verilen çözüm yollarını sitenizde uygulamayı deneyin.

1. Blog Sayfalarında İlgili İçeriklere Link Verme

Ziyaretçiler arama moturu veya diğer yollardan sitenize geldiklerinde ilk gördükleri sayfa genellikle blog yazısının olduğu sayfadır. Bu yüzden bu sayfalar içinde ilgili yayınlara bağlantılar vererek, ziyaretçilere aynı konu hakkında daha fazla blog okuma ve arşivinizdeki benzer içerikleri keşfetme şansı verirsiniz. Ziyaretçilerinize daha fazla içerik göstererek onları potansiyel müşterilere dönüştürebilirsiniz.

İlgili yayınlardan en iyi şekilde yararlanmak için birkaç ipucu:

  • İlgili yayınlara daha fazla yer açmak ve daha belirgin hale getirmek için ızgara biçimini seçin.
  • Küçük resimlerle ilgili içeriğinizi görsel olarak daha çekici hale getirmeye çalışın.
  • İçerik başlığını özelleştirerek, ziyaretçileri diğer sayfalarınıza gitmeye ve içerikleri okumaya teşvik edin.

2. Resimler ve Galerilerle Blog Metnini Parçalara Ayırın

Uzun yazı paragrafları, blog içeriklerinizin okunmasını zorlaştırabilir. Artık her şeyin çok hızlı tüketildiği bir çağda yaşıyoruz ve birçok kişi içeriği okumak yerine gözden geçirmeyi tercih eder. Yayınları kolayca okunabilir hale getirmek için alt başlıklara ayrılmış kısa paragraflar olarak yazarak daha geniş kitlelere hitap edebilirsiniz. Bu, ziyaretçileri içeriğinizi bütünüyle okumaya teşvik edebilir.

Yayınlarınıza biraz çeşitlilik katmak için blog metnini resimlerle bölümlere ayırabilirsiniz. Resimler, yazınıza daha fazla derinlik katmak için akıllıca bir yoldur. Bu yüzden, her gönderinin bir veya iki resim içerdiğinden emin olun.

3. Sitenize Bir Arama Motoru Ekleyin

Ziyaretçilerin aradıkları bilgileri kolayca bulabilmelerini sağlamanın en iyi yolu, sitenize bir arama kutusu eklemektir. Bu, aradıkları konu ile alakalı sonuçlar bulmalarına yardımcı olur.

Google Özel Arama - Siteniz için bir arama motoru oluşturma

Kullanıcıların web sitenizde aradıkları içeriği daha kolay ulaşmalarına yardımcı olmak için sitenize Google Özel Arama ile bir arama kutusu ekleyebilirsiniz. Böylece daha geniş hacimde içerik araması yaptırabilirsiniz. Ayrıca arama için AdSense'i kullanarak, gösterdiğimiz reklamlardan para da kazanabilirsiniz.

4. Sitenizi Tüm Ekran Tiplerine Karşı Uyumlu Hale Getirin

Duyarlı web site, çeşitli ekran türleri ve boyutlarında çalışacak şekilde yapılandırılmış olması demektir. Bu artık bir zorunluluk haline gelmiştir. Çünkü dünya çapında site trafiğinin yarısından fazlası artık cep telefonları aracılığıyla yapılıyor.

Duyarlı web tasarımı (Responsive), hemen çıkma oranlarını azaltmanıza, dönüşümleri ve arama motoru sıralamalarını iyileştirmenize ve ziyaretçilerinize mümkün olan en iyi deneyimleri sunmanıza yardımcı olabilir.

5. İçeriğinizi Yazım Hatalarına Karşı Denetleyin

Sayfalarınızda veya blog yazılarınızda göze çarpan yazım hataları veya dilbilgisi hataları olmaması çok önemlidir. Profesyonel görünmemenizin yanı sıra, çok sayıda hata içeren bir yayın dikkat dağıtıcıdır ve bu da ziyaretçilerin sitenizi terk etmesine neden olabilir.

Bu yazıda çalışmayan/kırık link varsa, buraya tıklayarak bize bildirebilirsiniz!

Yorumlar

    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan siz olun!
Yorum Yaz